OS: Tre Kronor fick silver & avslutning

Kanada var för starka. 3-0 hade kunnat varit ett par mål till i kanadensarnas fördel.

Sista dagarna har OS inte gått Sveriges väg, den saken är helt klar. Hela den här cirkusen kring Nicklas Bäckström går över mitt huvud. Varför berätta det så nära inpå match?! Varför väntade IOK med beskedet? Mycket märkligt agerande tycker jag.

Men Tre Kronor var inte i närheten av guldet helt enkelt i dagens final i ishockeyn och jag tror att de inte skulle ha varit det även om Bäckström hade varit med i laget.

os2014_medaljer

Sammantaget är dock insatsen i detta OS, det bästa för Sverige någonsin i ett vinterspel. 15 medaljer totalt. Mest minnesvärda stund för mig är när Charlotte Kalla spurtar till sig en seger på damernas skidstafett. Vilken prestation!

Rent tävlingsmässigt och rent logistiskt så var OS i Sotji en succé. Det har även varit bra sändningar från Viasat och dess programledare och reportrar har överlag skött sig mycket bra. Positivt överraskad över den höga kvalitén.

Sydkorea och Pyeongchang står som värd för nästa vinter-OS den 9-25 februari 2018!