Nyhetskollen #36

Ian Thorpe
Ian Thorpe. Foto: Getty Images

Aftonbladet: Ian Thorpe är på rehabklinik för depression
Han jagas av media hela tiden. Att läsa om den australiska simmaren Ian Thorpe och hur han idag mår får mig att fundera på när det är nog? Alla tror att han ljuger om sin sexuella läggning och han har i åratal fått försvara sig varför han är singel osv osv. Nu har han hittats förvirrad i närheten av sina föräldrars hem och efter det tagits in på sjukhus för vård mot depression. Ju mer jag läser om Thorpe, ju mer sympati får jag för honom.

 

SvD: Lång väg till “gayparadis” i Beirut
Blir väldigt nedstämd av att läsa om de åtta männen som tvingas att leva dubbelliv och de hemska metoder som drabbar homosexuella i Libanon. I skenet av denna verklighet i Libanon så har vi i Sverige kommit väldigt långt. I många länder är det förenat med livsfara att det ens antyds att man är homosexuell…

 

lodjur
Foto: Naturskyddsföreningen

Norran: Förslaget: 25 lodjur får fällas
År 2012 så beräknades det att vi endast har ca 1200-1350 lodjur i hela Sverige. Ändå så vill jägare skjuta ner stammen ytterligare. Bara i Västerbotten så vill de skjuta bort 25 djur. Min undran är ju detta om det verkligen är nödvändigt att skjuta ner stammen ytterligare?

DN: OS i Sotji – den svarta sidan
På fredag så startar de olympiska vinterspelen i den ryska staden Sotji. Arbetare som inte får ut sin lön, systematisk korruption där de stora förlorarna är alla gästarbetare präglar nyhetsrapporteringen veckorna innan spelen drar igång. Att läsa den här artikeln får mig att må riktigt illa över hur de behandlar människor som varit med och byggt OS-arenorna. Skämmes!

 

Grand Hotel Kronenhof
Foto: Grand Hotel Kronenhof

Arbetarbladet: Världens bästa hotell
Grand Hotel Kronenhof i Pontresina, Schweiz! Där har ni världens bästa hotell enligt miljoner röstande. Omdömet: Hotellet blandar gammaldags charm med moderna bekvämligheter och är lika imponerande som de omgivande bergen.

 

NSD: Dyr skräddartjänst för försvaret
Vilket fruktansvärt slöseri! Jag som trodde det svenska försvaret hade dåligt med pengar?! Det kan man inte tro när man läser denna artikel.

Relaterat
Tidigare nyhetskollar