Nyhetskollen #34

Quantas - säkrast i världen

DN: Här är världens säkraste flygbolag
Under många år så har jag hört att Quantas är det säkraste flygbolaget utan att riktigt ha hittat källan. Nu får jag svart på vitt att det är på det viset när Airline Ratings redovisar en rapport i ämnet. Det australiensiska bolaget bildades 1920 och har inte haft en olycka med dödlig utgång sedan 1951. Imponerande!

 

UNT: Hon hittade en gräshoppa i salladen
De allra flesta skulle väl slå ihjäl gräshoppan, eller? Men inte i denna lilla söta historia, utan här har insekten chansen att hamna på Skansen.

Problemet med att Willys säljer levande gräshoppor på 10 cm i sina sallader, det verkar helt ha kommit bort…

 

Yahya Hassan
Yahya Hassan rör om i Danmark.

SvD: Poeten som satte Danmark i brand
Han är 18 år och heter Yahya Hassan, en statslös palestinier med danskt pass som rört om i den danska PK*-grytan. En poesibok med namnet Digte har öppnat upp ögonen på många danskar. Han talar direkt från förorten och väjer inte för någonting. Detta har medfört dödshot från de han kritiserar och idag lever han med polisbeskydd. Ska det vara på det viset? De fria ordet hotas hela tiden av de som tror sig kunna styra människors åsikter och värderingar. Något för kulturchefen på Aftonbladet att recensera och sätta tänderna i?

* politiskt korrekt

Skånskan: Äldre ger toppbetyg till vård och omsorg
Att ständigt matas med hur illa det är överallt gör ju att sådana här nyheter, åtminstone hos mig, överraskar på ett positivt sätt. Sådana nyheter behöver lyftas fram, att det faktiskt också kan vara bra i äldreomsorgen!

 

Cypern 2013
Sol och bad på den maxade ledigheten under 2014?

UNT: Maxad ledighet 2014
Precis när man kommit igenom jul- och nyårsledigheten så rapporteras det om 2014 års möjlighet till maxad ledighet, det vill säga att med några få semesterdagar så kan man få en väldigt lång ledighet. Det är inte någonting för mig kan jag säga, men kanske är någon annan nyfiken på hur man går tillväga?

 

Relaterat
Tidigare nyhetskollar