Nyårsdagen 2014

Vad hände egentligen på årets första dag?

Dagen kändes bara som ett stort svart hål. Gick upp sent, låg säkert och drönade fram till tio i alla fall. Sen en lååååång frukost med surfning och bloggerier. Snack och divideringar med grabben om planer för dagen, men ingenting bestämdes och det liksom bara flöt ut allting

Sedan, vad hände?

Nyårsdagen 2014

I min fina kaffeburk finns nu ett fairtrade-kaffe från Peru. Så vad vill jag säga med det förutom att detta är en torrbloggning utav Guds nåde?

Kaffet fick jag i julklapp så ädel är jag inte. Skulle nog inte frivilligt köpa ett sådant kaffe om det nu inte kostar som ett vanligt kaffe kostar förstås. För smaken är om jag ska vara ärlig inget att yvas över, det är ok men mer än så är det inte. Går mest igång på Gevalia…

Jag stödjer gärna ekoprodukter och sådant som är bra för miljön, men jag har faktiskt inte råd att över hela linjen stödja alla produkter som är producerade på det viset. Det får bli vissa saker och något jag alltid köper är närproducerad mjölk och oftast kött även om det är något dyrare. Ketchup brukar jag ta den utan socker. Något mer kommer jag faktiskt inte på just nu. Får jag skämmas då?

Nyårsdagen 2014

Fultomen står bredvid mor. En gräsligt kitchig kyrka gör sällskap i bokhyllsrutan. Vet ju inte vad jag ska göra av krafset så de åkte in bredvid morsan. Men snart är det bara att packa ner allt igen. Ja, det är skönt och ja, jag är glad nu när vi är på andra sidan nyåret. Av flera olika skäl. Inte för att 2013 var dåligt år för mig, inte alls, utan mer för att jag vill se framåt och möta nya utmaningar.

I morgon blir det i alla fall ingen innedag. Affärerna är öppna och vi ska ta oss till Anna och äta upp pepparkakshuset tillsammans. Får se hur det smakar och om det kommit damm på taket (;-)

Årets första dag bjöd dessutom INTE på pizza i vårt hus, även om det hade kunnat bli på det sättet om Ellet hade varit på humör. Nu blev det rester istället och det var på ett sätt bra att bli av med lite käk.

Årets första dag brukar oftast vara lugnt. Förr i tiden av helt andra skäl än idag och i det är jag väldigt glad för de skäl som nu är aktuella.