Nyhetskollen #33

Det bidde bara en liten en… så här på Nyårsdagen.

Aviici

Aftonbladet: Aviciis nya succé i Storbritannien
Tim Bergling är en begåvad artist, den saken är klar. Under namnet Avicii så har han under 2013 gjort storsuccé i Storbritannien. Singeln Wake me up har sålt i 1,1 miljoner exemplar, vilket gör den till den tredje mest köpta låten i Storbritannien. Inte illa pinkat! Grattis!

 

Norran: Varning för falska skattemejl
Inga myndigheter begär känsliga uppgifter via mejl. INGA! Men som vanligt så går folk på dessa mejl och nu varnar Skatteverket för mejl med titeln ”Skatteåterbäring 2013″. Tilltaget är polisanmält och som sagt, en myndighet begär aldrig ut kontouppgifter via mejl. Radera direkt oavsett hur lockande innehållet verkar. Det är bluff!

 

Burj Khalifa

DN: Dubai slog världsrekord i fyrverkeri
500 000 raketer inom sex minuter. Så låter världsrekordet i fyrverkerier efter nyårsaftonen i Dubai. De flesta raketerna sköts från den 828 meter höga Burj Khalifa som idag är världens högsta byggnad.

 

UNT: Pizza är maten på nyårsdagen
Idag köper många pizza. Undra varför? (;-)

Det är enligt UNT den dag då det säljs mest pizzor på hela året. Pizzan kommer från Neapel, Italien enligt många bedömare. I Sverige kom den till restaurangerna i slutet på 60-talet.

Kebabpizzan följt av Vesuvio, Capricciosa och Hawaii är de populäraste köppizzorna i Sverige. Min favorit är Bussola, vilken är din?

Relaterat
Tidigare nyhetskollar