Är Mansfritt 2014 smart PR?

Han heter Gustav Edman och är 35 år gammal.

I sin twitterpresentation så skriver han bland annat: Twittrar om smart PR och kommunikation… ja, ni läste rätt smart PR står det och han har redan lyckats väl med det som jag tror är en del av uppsåtet i denna, som jag ser det, smarta PR-kampanj Mansfritt 2014. Att synas och få mediaplats. SVT har redan intervjuat honom. Smart PR var ordet.

Han har startat en blogg med namnet Mansfritt 2014. Nu tror ju jag att hans föreställningar om ett mansfritt 2014 är en utopi utifrån en mängd faktorer. Han skriver på sin mansfria blogg följande:

Detta är mitt #mansfritt2014

* Jag läser inte böcker skrivna av enbart män.
* Jag ser inga filmer, tv-serier eller pjäser regisserade av enbart män.
*
Jag lyssnar inte på musik framförd av enbart män.
*
Jag visar inga statusuppdateringar från män i mitt Facebook-flöde.
* Jag följer inga män på Twitter eller Instagram.

Syftet? Varför gör då Gustav Edman detta?

Jo, männen påverkar honom alltför mycket och han verkar övertygad om att det är negativt för honom. Han säger att han omedvetet väljer musik och böcker av män just utifrån den egenskapen av att han är man. Men tänk om det är så enkelt att han gillar saker och ting som är gjorda av män? Ve och fasa, så får man ju inte tänka… sen att det blir än mer polarisering där könet kommer före allt annat är ju uppenbart om alla skulle leva såsom Edman nu ska göra.

Vitsen med Mansfritt 2014 är säkert mångbottnad ur Edmans perspektiv och jag tror att det är ett smart PR-drag av honom. Vi får väl se hur länge han står ut med att medvetet dela upp saker och ting där könet är av avgörande betydelse för honom. Jag kommer med intresse att följa bloggen och se hur han klarar av att undvika män i alla dess former.

Några twittrare om Mansfritt 2014

2 svar till “Är Mansfritt 2014 smart PR?”

  1. Mansfritt 2014? Du menar Mansfritt 1994? Jag trodde feminismen hörde 90-talet till. Ingen vettig människa bojkottar allt som enbart män (eller enbart kvinnor för den delen) är inblandade i. Men för all del låt pojken bojkotta allt som enbart män är inblandade i. Bara jag slipper delta i genustramset.

Kommentarsfunktionen är stängd.