Julen 2013

Julafton 2013
Lev i nuet. Carpe Diem.

På julaftonens förmiddag så öppnade jag det paket jag fått av min syster. Vi har inte givit varandra julklappar på evigheter, men när vi numera umgås som människor och kommit varandra närmare, så gav vi varandra en julklapp denna jul.

Julafton 2013Julafton 2013

Även i år så var vi hemma hos Anna. Vi firar fortfarande julen tillsammans med alla barnen, även om vi nu varit skilda i många år. Det känns bra att kunna göra på det sättet och det visar också på en samsyn, vilket hos barnen skapar i alla fall någon form av stabilitet i juletid.

Vi visar att man kan göra saker tillsammans och jag kan ju bara gå till mig själv när jag tänker på hur viktigt det var att mamma och pappa var sams och i alla fall försökte. Det vill jag ge mina barn, det som jag själv inte fick så ofta. Egot måste läggas undan när det handlar om gemensamma barn, det är väldigt viktigt anser jag.

Julafton 2013

Personligen så känner jag mig mer avslappnad än någonsin den här julen. Anna hade förberett en hel del innan jag kom. Jag hjälpte till med att skala lite potatis i alla fall och Johan var också ovanligt aktiv i köket denna julafton. Det var roligt att vi kunde göra en del saker tillsammans i köket.

Julafton 2013

Petra Mede var årets julvärd. Givetvis så kollade vi in både Kalle och Karl-Bertil Jonsson. För mig är det tradition. Numera är ägghalvor min favorit på julbordet. Men jag måste säga att i år var julskinkan väldigt saftig och god. En sammanfattning av all mat gör nog att den hamnar i topp i år.

Julafton 2013Julafton 2013

Härlig julmat och en envis tomte. Tänk att han kom även i år, denna ständigt återkommande man. Lite ljusare röst än tidigare dock, men ivrigt svingandes paket till familjens medlemmar.

Julafton 2013

Paketen utdelade och tomten byte… förlåt är på väg till nästa snälla familj. Julmys och en kväll som innehöll mycket skratt medan paketen öppnades. Barnen blev nöjda och även vi vuxna fick paket och jag gav Anna en fairtrade-elefant från Afrika. Barnen börjar ju bli stora nu och paketen blir allt mindre (;-). Kontanter och presentkort blir ju allt vanligare om jag säger som så.

Själv så fick jag en snygg Marilyn-burk med Mozartkulor i av Anna i samt nytt porslin till köket (mer om det senare i posten). Det har nästan blivit en liten grej att jag får Mozartkulor av Anna och det gillar jag!

Det blev en fin julafton. När jag gick hem den julaftonskvällen så var jag så rörd över sammanhanget och att det just nu känns så bra i mitt inre. Så glad över så mycket.

Juldagen 2013

På juldagen så vaknade jag så tidigt så. Det var inte för någon julotta inte, utan för att mina fötter värkte värre än någonsin. Fördelen var dock att jag fick mycket gjort innan jag gick till familjen igen. Vädret var även på juldagen regnigt och faktiskt ganska tråkigt. Det är nästan så att jag hade önskat att det hade snöat istället, men bara nästan… (;-)

Juldagen 2013

Anna gjorde en ny liten frestelse och vi åt upp det som blev över igår. En rolig bild som jag inte kunde undvara för er på bloggen (;-)

Juldagen 2013

Måste ju bara visa er den fina julklapp jag fick av Linn. Ett set med tallrikar så jag kan byta ut de mycket gamla som finns hemma just nu. Visst är hon snäll mot sin gamla pappa? Tidigare så fick jag nya bestick så hon håller på att byta ut hela köket.. (;-) Jag blir så glad och rörd över detta.

Annandag Jul 2013

På annandagens morgon så ställde jag om lite bland mina juliga attiraljer. Eftersom stakarna nu gjort sitt så har jag samlat amaryllisen (som verkar ha stannat i växten) och den enkla julblomman på samma ställe. Det blir mysigare så.

Vädret såg bättre ut och jag tog mig en promenad till familjen för tredje dagen i rad.

Annandag Jul 2013

En panoramabild över det juliga vardagsrummet med ett litet Ell i mitten.

Annandag Jul 2013

Julebo – Annas fantastiska skapelse som hängde så fint i hallen. Den börjar få några år på nacken nu, men den är fortfarande lika fin.

Vi åt upp det sista av julmaten. Anna gjorde dessutom lax i ugn till barnen. Eftersom det är en vanlig arbetsdag för mig i morgon fredag så gick jag hem efter middagen.

Annandag Jul 2013

I mitt hjärta så är jag tacksammare än vad ord kan beskriva för dessa juldagar. En familj som välkomnar mig, en familj som finns där. Vara här och nu. Ta tillvara på det som är det viktiga i livet. Det lär livet mig, sakta men säkert. Familjen lär mig det!

Annandag Jul 2013

Annandag Jul 2013

Den här julen har budskapet alltmer fastnat även i djupet på mig hur viktigt det är med att ha en familj. Tankarna förändras och det som verkligen betyder någonting finns i gemenskapen, att hålla ihop.

I morgon så kommer barnen till mig och vi firar nyår hemma hos mig. Det blir traditionellt med traditionell mat. Nu ska jag ladda för 14 dagar med liv i huset! (;-)

GOD FORTSÄTTNING alla mina läsare!