2013-10-03
Vy från huvudbyggnaden ner mot Ljusnan…

Att vakna till sol och blå himmel och till en dag som bjöd på sådant väder hela tiden var härligt. Kursen är för informatörer i Uppsala stifts församlingar och jag hänger med eftersom jag numera är ansvarig för stiftets interna intranät. En del i min tjänst som blivit allt större med åren, vilket jag gillar.

Har också försökt hjälpa gårdens anställda med deras datorer så gott det nu gått. Hann ju bara med en bråkdel i tisdags känns det som. Huvudsyftet onsdag och torsdag för mig är ju inte att hålla på med datorer, utan att helt ägna mig åt kursen.

2013-10-03

Stiftsgården i Undersvik innehåller många byggnader. Vi är mest i huvudbyggnaden förutom när gårdens kaplan höll en labyrintvandring eller vad man ska kalla det med oss kursdeltagare. Det var första gången jag var med om något sådant. I en sal så hade de av rött tyg byggt en labyrint. Vi skulle alla gå i den och samtidigt så lyssnade vi på lugn och harmonisk musik. I mitten av labyrinten stod ett ljus, en bukett rosor och en ikon på Jesus. Det var liksom målet att komma dit…

Det blev väldigt symboliskt med livet i sig självt detta. Man går sin egen vandring, men ibland så “stöter” man till andra människor på vägen. Ibland så går det fort, ibland så stannar man och reflekterar. Kanske fastnar i sitt liv osv osv. Det var en fin upplevelse. Om bilderna blev bra så visar jag hur det såg ut när jag kommit hem och kan gå igenom alla bilder jag tagit.

2013-10-03

I sken av den varma solen så gick det faktiskt att äta lunch utomhus. Den 3 oktober! Visst, det blåste lite, men det gick. En matig purjolökssoppa.

Eftermiddagen ägnades åt information från stiftets informatörer och mycket av det hade jag redan hört i och med att jag sitter med på deras möten på jobbet. Men tiden gick ganska fort ändå. Tog en massa bilder från deras brygga och på vyerna, men det får komma senare som sagt.

Idag på morgonen så känner jag väl mig sådär i sinnet. Inget jag delar högt, men något asociala tendenser där jag har svårt att ens försöka. Vill bara dra mig undan, inte “visa” upp mig. Men det ska väl bli bättre ju längre dagen går? Alla kan vi väl ha en dålig start på en dag?