Nyhetskollen #30

Beatrice Ask

Sveriges Radio: Ask vill att fler ska dömas till livstids fängelse
"Användningen av livstidsstraffet bör öka väsentligt och utgöra normalstraff i den bemärkelsen att det förutses dömas ut i en majoritet av fallen" heter promemorian som justitieminister Beatrice Ask presenterat.

Förslaget från ministern går ut på att de som till exempel dödar någon närstående, eller dödar offret inför barnen, eller är särskilt hänsynslös, eller dödar för pengar ska få livstids fängelse istället för tidsbestämda straff.

För mig är det självklart att mord innebär livstids fängelse. Att ta livet av en annan människa är det värsta man kan göra och bör innebära lagens strängaste straff. Undantagen bör vara få när det handlar om mord.

Åsiktsmaskinen (finns det ingen annan expert i detta land?!!) Jerzy Sarnecki är givetvis emot och snackar om valfläsk. Säg det till de drabbade och de som idag ibland kan se mördaren ute efter bara några år!

 

DN: USA:s krigsfartyg till Medelhavet
Nu finns sex amerikanska krigsfartyg i Medelhavet. Allt i förberedelserna för att attackera Syrien militärt. Att USA inte ska göra någonting gentemot landet ser jag som uteslutet, den stora frågan är ju bara hur stor och omfattande attacken blir? Hur kommer sen Syrien och dess allierade att agera och reagera?

 


På Hawaii är det snart totalstopp att röka.

GP: Rökförbud allt vanligare på resa
Reser du till Hawaii efter den 1 januari 2014 så får du troligtvis inte röka någonstans. De förbereder nu ett förbud mot rökning på stränderna, i parker, vid pooler och busstationer. Flera länder är på väg att ta efter och vägen mot ett totalstopp gentemot rökning på vissa ställen blir alltmer vanligt och en realitet.

 

DN: Fler unga får arbete
En starkare konjunktur rent generellt gör att arbetslösheten hos yngre minskar. Arbetsförmedlingens prognos visar att det i år finns 31 000 fler jobb jämfört med 2012 och nästa år tillkommer det ytterligare 37 000 nya jobb. Idag jobbar 670 000 unga mellan 15-24 år, vilket är 12 000 fler än 2012.

Allt är inte bara svart, som vissa försöker få det till…

 

130726_04
En kväll i juli 2013.

Norran: Hyfsad sommar utan värmerekord
Sommaren 2013 var både soligare och varmare än normalt, men de där riktiga topparna saknades. Faktum är att sommaren 2011 var varmare än årets sommar och jämför man med somrarna 1997, 2002 och 2006 så var faktiskt året sommar rätt beskedlig.

Mitt eget intryck av sommaren 2013 är att det varit varmt och soligt under långa perioder, men det har inte varit den där högsommarvärmen mer än ett par dagar. Men rent generellt så känns sommaren 2013 som en av de bättre om man jämför med andra somrar.

 

Metro: Tårka tårarna, SVT!
Allt gick fel! Felstavat, fel kanal och en duracellstinn författare som inte kunde stå still. Kristallengalan – firmafesten där det numera är mer regel än undantag att programledarna får pris gick igår av stapeln i SVT. Det enda roliga var just tabbarna…

2 svar till “Nyhetskollen #30”

  1. Tofflan: Kan bara hålla med. Sverige är lite för litet för en sådan här ambitiös gala… skulle kanske dra ner på antal kategorier och priser?

  2. Ja det där med Tårka… reagerade jag på direkt! Och beskrivningen duracellstinn var på pricken! Jag var elak och gjorde en parodi på somliga vid frukostbordet i morse. Vissa orkar man inte ens med att se på, så då får man blunda. Det värsta med hela Kristallen-festen, tycker jag, dårå, var dock inte felstavningen utan att publiken så så otroligt uttråkad ut! Och att nominera Kristallen 2012 till Kristallen 2013 kändes incestuöst så det skriker om det! Det finns många BRA TV-program också…

Kommentarsfunktionen är stängd.