Nyhetskollen #28

Sommarstiltje, nyhetstorka och allmän zombiekänsla har gjort att ingen koll genomförts på ett tag, men nu är det dags igen… håll hårt i hatten, nu kör vi:


Så här såg det ut innan färgerna togs bort utanför den ryska ambassaden i Stockholm. Vacker protest!

DN: Övergångsstället i regnbågens färger borta
Några dagar fick den vara kvar i alla fall, den fina protesten utanför den ryska ambassaden i Stockholm. Protesten att måla övergångsstället i regnbågens alla färger syftar givetvis till de nya sjuka homosexlagarna i Ryssland. Det var efter en anmälan som Stockholms stads trafikkontor agerade.

SvD: Ateister smartare än troende
Forskarna kastar själva in brasklappen när de nu presenterar sina studier och det säger väl allt? De har helt ignorerat emotionell intelligens och då kan väl resultatet bara bli på ett sätt? För mig saknar dylika vetenskapliga studier, hur omfattade de än må vara, ingen som helst bäring om man, enligt mig, glömmer en av de viktigaste parametrarna i vår intelligens, nämligen den emotionella. Den är minst lika viktig att beakta!

Källa: http://instagram.com/manszelmerlow

DN: Måns Zelmerlöw lämnar Allsången
Tre år fick räcka för den 27-årige lundapågen som allsångsledare på Skansen. Jag tycker beslutet av Måns Zelmerlöw är klokt, för vill han minnas för någonting annat när han sitter där på hemmet, så är det nu dags att gå vidare. Klokt som sagt!

GP: Ratsit stoppar känsliga uppgifter
Kreditupplysningsföretaget Ratsit har tagit åt sig av kritiken och kommer att ta bort möjligheten att få fram uppgifter om vem som bor på kvinnojourer, sitter i fängelse eller är intagna på rättspsykiatriska avdelningar. Ett bra agerande av Ratsit tycker jag, för om man behöver skydd på en jour så borde det gälla fullt ut, även på internet.

Jelena Isinbajeva
Världens bästa kvinnliga stavhoppare Jelena Isinbajeva.

SvD: “Hon är störst genom tiderna”
Världens bästa kvinnliga stavhoppare Jelena Isinbajeva tog sitt tredje VM-guld på hemmaplan. Ett bättre sätt att nu avsluta karriären för den 31-åriga ryskan finns ju inte. Hon har tagit 2 OS-guld, 3 VM-guld och slagit världsrekord i sin gren ett flertal gånger under sin långa karriär. Finns motivationen och lustan att fortsätta trots allt? Hon har inte helt stängt dörren för sin friidrottskarriär och det är ju bara att hoppas på att hon fortsätter några år till. Friidrottsvärlden behöver Jelena Isinbajeva helt enkelt.

Metro: Får betala 30 000 i räkning – för spärrad mobil
Se upp för Tele2! Du kan bli skyldig att betala trots att du spärrar din telefon direkt efter en stöld! Victor Pettersson spärrade sin telefon men ser ändå ut att tvingas betala tjuvens samtal. Dåligt, Tele2!

Relaterat
Tidigare nyhetskollar