Nyhetskollen #26

Metro UK: The Rolling Stones round off 50th anniversary celebrations in style in Hyde Park
Legenderna uppträdde för första gången för över 51 år sedan. Igår så avslutade de sitt 50-års jubileum med en konsert i Hyde Park, London. Vad tror ni, kommer de tillbaka ännu en gång?

Expressen: 23 till sjukhus efter tjurrusningen i Pamplona
Spanjorernas märkliga förhållanden till tjurar har förvånat mig i alla år. Tjurfäktningar och dessa tjurrusningar som pågår runtom i landet. Den mest kända är väl den i Pamplona. Många skadas och gör sig illa men myndigheterna låter detta pågå, år ut och år in. Jag har ingen som helst sympati med de galningar som frivilligt väljer att springa framför en tjur.

Arbetarbladet: Kvinnor planerar oftast resan
I en undersökning så svarar 74% av kvinnorna att de är mer aktiva än sin partner när det handlar om semesterplanering. Över hälften bestämmer också boendet. Det roliga är också att 56% av männen i samma undersökning säger att de står för planeringen och 100% överskrids då med råge. Vem är det som egentligen planerar? (;-)

Aftonbladet: Jim har avrättat 89 dödsdömda
Han var inte bödeln men den ansvarige. Jim Willett ville först inte bli fängelsedirektör och ansvarig för avrättningarna i Walls Unit i Huntsville, Texas men efter att ha pratat med både hustru och Gud så ändrade han sig:

Jag kände att om det ändå ska göras så kunde jag i alla fall göra det med värme och värdighet.

Värme och värdighet?

SvD: Fler barn får skydd mot hot
Det gör ont i mig att läsa om detta. 1 882 barn tvingas fly från hot och i våras så öppnade den första förskolan för de som behöver skyddat boende. Otryggheten och att tvingas fly fanns även i mitt förflutna i perioder och jag tror mig förstå hur märkt man blir på ett undermedvetet plan.