Bild från YouTube

Riksmedia går helt på barnens linje så det är en himla tur att bloggar och andra kanaler numera finns för att berätta andra sidor av en historia. Alice Babs sista år i livet verkar bli svåra, just för att hennes barn agerar på ett sätt som hon själv inte alls vill. För det går liksom inte att tolka det på ett annat sätt när man både läser och hör vad hon själv har att säga om den tvångsvård som nu pågår.

Lyssna till Alice Babs egna ord: “Jag är levande begravd”
Läs Alice Babs eget överklagande av tillsättandet av en förvaltare!

Andra bloggar i ämnet:
Ann AllanLyssna till Alice Babs egna ord
Mats Werner“Tänk att stänga glädjen ute”

För mig så ter sig barnens agerande än mer märkligt efter det att jag både lyssnat till och läst Alice Babs överklagande om en förvaltare. Tala om att vara levande begravd! Skrämmande är det.

Släpp Alice Babs fri de sista åren av sitt liv, låt hon få bestämma själv vad hon vill göra!

Uppdaterat 130616
Svenskt DemenscentrumTitti Sjöblom berättar om sin folkkära mammas sjukdom

Ja, vad ska man tro?

Titti Sjöblom berättar flera episoder om mammans demens men allt är så bra och hon är alltid som en sol när Titti och familjen är på besök. Skulle jag inte hört Alice Babs egna ord från mars 2013 där hon flera gånger säger hur illa barnen behandlat henne utan att ens darra på rösten, så hade jag inte skrivit om detta alls, men nu känns det som om Alice Babs inte får leva sina sista år på det sätt som HON vill, trots Tittis Sjöbloms försök att ändra på den bilden.

Må jag ha fel, men det är någonting i detta som gnager i mig fortfarande.