Nyhetskollen #22

De kommer lite ryckigt numera mina små kollar, men nu är det dags igen. Jag kan direkt säga att inte ett ord kommer att sägas om kungliga bröllop eller sådant som är relaterat till detta. Spytrött på medias vansinniga bevakning av detta nämligen…


Israels utbildningsminister Shai Piron kundet inte hålla sig för skratt.

Metro: Skrattattacken som lamslog Israel
Mer av sådant här… i alla parlament runtom i världen!

DN: Män löper större risk för självmord
Studien är omfattande och data från sju miljoner vuxna människor mellan 2001 och 2008 ingick. Av dessa så begick 8 721 självmord där de flesta var mellan 35 och 64 år gamla. Resultaten är intressanta ur flera perspektiv. Män som ses av många som gynnade i detta samhälle har en TRE gånger så hög risk att begå självmord och de är mer än dubbelt så många jämfört med kvinnor som tar sitt liv. Att vara ensam och ha en låg utbildning påverkar männen negativt. En följdfråga blir ju faktiskt att varför pratas det så lite om just detta?

2011 begick 1 378 personer över 15 år självmord i Sverige. Av dem så var 962 män och 416 kvinnor. [Källa]

UNT: De öppnar för Def Leppard
Ni vet väl att Uppsala ska få finbesök den 3 juli? Då kommer Def Leppard till Vaksala torg och ska lira skjortan av både de som köpt biljett och de som bor i närheten.

Förbanden är nu avslöjade och det blir de svenska grupperna Mustasch och Hardcore Superstar. Frågan är väl om man ska våga sig ner på stan och tjyvlyssna lite? Omöjligt är det inte.


Taxiförare hånade föreläsning om HBTQ.

GP: Taxiförare får sparken – störde HBTQ-utbildning
Att ett 10-tal taxiförare så till den milda grad inte kunde hålla inne med sina åsikter och hur det verkar vara i deras värld, så att de kastades ut ifrån en föreläsning om HBTQ, det gör även en sådan som mig luttrad.

Visst, man kan inte tvinga människor till saker och ting, oavsett vad de tycker och så, men nu jobbar dessa chaufförer i ett serviceyrke och då kanske det ska finnas minimikrav på hur man ser på människor? Eller? Tycker slutorden i artikeln säger allt:

Likabehandling och inkludering ska vara lika självklart för den som kör serviceresor för oss som för den som arbetar i hemtjänsten. Peter Nordling.

Relaterat
Tidigare nyhetskollar

4 svar till “Nyhetskollen #22”

  1. Fantastisk ”Rexxie” i ett så allvarligt ämne att man måste framhäva en grupp som mer drabbad än den andra som en könsfråga i tycka synd om kategorin.Spelar ingen som helstroll.Det är lika tragiskt oavsett vem det drabbar

  2. Rexxie: Varifrån tar du de uppgifterna? Ser ingenting om det du påstår i artikeln nämligen? Vill gärna ha källa.

  3. Fast om vi nu skall fingranska självmord så skall vi nog inte glömma bort att det är nästan 45% högre risk att du försöker begå självmord om du är kvinna jämfört med män?!

    Att män är mer effektiva i sina självmordsförsök beror väl mera på de metoder de använder än på att de löper en större risk….

Kommentarsfunktionen är stängd.