Nyhetskollen #17

Efter ett litet uppehåll på grund av en liten resa jag gjort så återkommer härmed min egen nyhetskoll. Här puffar jag får sådant som jag är intresserad av och som berör mig på ett eller annat sätt.

Alice Babs
Alice Babs

Bloggar: Hur behandlas Alice Babs idag?
Ingen vågar nämna hennes namn (trots att hon själv vill berätta) för rädslan att bli stämda för förtal av de anhöriga, pressen tiger unisont men nu har tre olika bloggar skrivit om en av våra största sångerskor och det öde som drabbat henne på ålderns höst. Det är skrämmande läsning och behandlingen av den idag 89-åriga sångerskan är något jag tycker borde komma fram i ljuset, därav så länkar jag till de tre bloggar som skrivit om henne:

Anns blogg: Du bad mig berätta… lilla sångfågel
Anna-Lena Lodenius: Att begrava en levande sångerska
Ärligt Talat:
Älskad sångerskas gömda öde


SvD: Gulf tillbaka efter 27 år
Igår så kom första skylten upp i Skellefteå och efter 27 års bortavaro så är Gulf-skylten tillbaka. Det är lite roligt tycker jag att någonting kommer tillbaka. Flera bensinhandlare kommer att skylta om och tillslut så kommer det att finnas ett 100-tal Gulfmackar igen!


SvD: Vad menas med islamofobi?
Josef Edebol, doktorand i teologi utvecklar resonemanget kring islamofobi på ett intressant sätt. Han skriver bland annat:

Om Omar Mustafa som ordförande i det islamiska förbundet faciliterar religiösa uppfattningar i stil med att ”homosexualitet är ont”, kan han inte samtidigt representera den politiska uppfattningen att ”homosexualitet är gott”, framför allt inte i en partistyrelse. Somliga muslimer har, med rätta, tror jag, sett att det här argumentet också kan gälla för dem. Det rimliga att göra då, är att bemöta det.

Att kalla folk islamofoba är inte att bemöta det argument som man faktiskt betros med, utan det är att resignera inför det och visa sig vara oförmögen att svara, i bästa fall.

Agnetha Fältskog
Agnetha Fältskog

DN: Agnetha Fältskog öppen för återförening av ABBA
Överraskande så kan Agnetha Fältskog tänka sig en tillfällig återförening av ABBA, om det skulle gälla välgörenhet till exempel. Men som vanligt så kommer det inte att ske eftersom Benny Andersson är den som motsätter sig det mest av de fyra.

DN: Smartphones gav Samsungs jättevinst
Sydkoreanska Samsung sålde 70 miljoner smartphones under årets första tre månader och gjorde en vinst på drygt 42 miljarder kronor. Jag säger bara det, vilka siffror!

Relaterat
Tidigare nyhetskollar

3 svar till “Nyhetskollen #17”

  1. Men vi har ju inte sett med våra egna ögon…
    Fast tyvärr tror jag att det är sant och det är fruktansvärt för jävligt förfärligt! En stor stjärna som hon skulle ju bäras upp av samhället och få en god sista tid i livet.

  2. Att det finns sanning i att Alice Babs isoleras mot sin vilja, det ser jag som helt klart, speciellt om man läser första länken. Den personen har ju träffat henne och vet ju vad hon säger. Sen tycker jag bilden är talande. Att det är låst och ingen får komma in… skrämmande att hon behandlas på det här sättet i slutet av sitt liv.

  3. Det var ju inte svårt att lista ut att det var Alice Babs det handlade om. Det fanns liksom ingen annan. Oavsett, fruktansvärt är det om det nu är sant.
    Gulfskylten minns jag när jag var barn, det var där min lille pappa tankade.
    Och ABBA-återföring, det vore nåt nu när ABBA-museet öppnar i maj! Men jag trodde att det var Agnetha som inte ville och inte Benny! Där ser man!

Kommentarsfunktionen är stängd.