Nyhetskollen #15

Jasenko Selimovic
Jasenko Selimovic

DN: Integration: Intolerans från de toleranta
Jasenko Selimovic bemötte igår en text skriven av Jonas Hassen Khemiri som blivit mycket uppmärksammad. Det handlar om Sverige och rasismen. Selimovic text var befriande och öppnade upp nyanserna vilket inte vissa vänsterdebattörer klarar av riktigt. Eller som Erik Helmerson på DN skriver:

Hur kan människor som pläderar för tolerans visa sig vara så fundamentalt intoleranta? ”Är du inte antirasist på exakt samma sätt som jag öppnar du för SD. Den som inte är med mig är mot mig och den som är mot mig är rasist.”

Antingen eller, svart eller vitt och jag är personligen så trött på dessa som inte orkar se nyanserna. Tack Selimovic för att du försöker i ett klimat tjockt av förutfattade meningar. Uppfriskande!

Metro: “Världens största attack” gör nätet långsamt världen över
Ett tyskt webbhotell med tvivelaktiga vänner attackerar just nu Soamhaus som är en grupp som hjälper e-posttjänster att få bort skräpmejl. Det tyska webbhotellet hämnas för att de anser inte att de ska bestämma vad som ska få finnas på nätet.

Så tycker du att det laggar lite extra just nu, så kan kanske detta vara orsaken…

Påskgodis
Ser du någon liten lus därnere någonstans?

UNT: Vi mumsar på löss och mögel
Påsk betyder godis, mycket godis. Ja, hela 6000 ton! Visste du att allt som är åt det röda hållet innehåller extrakt från torkade löss! Ja, du hörde rätt LÖSS! Smakar påskägget lika gott nu? (;-)

SvD: Twittrade i frustration – fick en ny biljett
Många tycker att Twitter är obetydligt och något som bara några få använder sig av. Twitter har för mig blivit den kanal jag använder flitigast numera och jag vågar påstå att för mig så täcker den upp det mesta. Jag gillar Twitter väldigt mycket.

Det tror jag också Keith Pape gör och hans tweet om att inte få den flygbiljett han önskade visade sig vara lyckosam. Flygbolaget läste vad han skrev och hjälpte honom med önskad biljett. Det är inte första gången som Twitter haft betydelse och för mig är det en bra kanal att både berömma, klaga och socialisera över.

Norran: SSU-härvan i Norrland växer
Solidarisk fördelning av skattepengar med egna regler, eller? SSU i Norrbotten har kört sitt eget race under flera år och miljonsvindlat landstinget. Tre förtroendevalda har delgivits misstanke om bedrägeribrott.

GP: Pollenchock väntar i vår
Experterna säger att i år så blir pollensäsongen intensivare än på flera år. Det kalla och torra vårvädret har försenat allting vilket gör att när värmen kommer igång så händer allt på en gång.


Regnbågsflaggan står i alla fall för mångfald.

SVT Debatt: Som bisexuell hårdrockare häpnar jag över queerrörelsens intolerans
Joel Jonsson, bisexuell hårdrockare är någonting intressant på spåret. Till stora delar så kan jag hålla med och till viss del finns däri en anledning till att jag numera inte känner så stort intresse för Pride, just för att beröringspunkterna är få, ja jag känner mig helt enkelt inte välkommen och jag vet inte vad som är mina egna spöken och demoner och vad som faktiskt är verkligt, det vill säga:

Många ”trendkänsliga” HBTQ-personer hyser ett stor förakt mot det så kallat vanliga, och visar även ibland upp rent totalitära drag – ”håller du inte med oss är du emot oss!”. Många av dem är inte bättre än de värsta homofoberna. Detta gäller såklart inte alla. Men varje person som beter sig så är en person för mycket.

Tycker texten Jonsson skriver är viktig och det belyser ånyo att saker och ting inte är skrivet i svart och vitt. Tolkningsföreträdet i absoluta termer är farligt och det må gälla rasism, sexuell läggning eller vilket annat sammanhang som helst där endast en bild får råda.

Relaterat
Tidigare nyhetskollar

7 svar till “Nyhetskollen #15”

 1. NU hittade jag mitt inlägg om löss i godis, baserat på en artikel i UNT från 2011. Snacka om att de kör gammal skåpmat. (Med löss i..?) Nåja, du hade ju i alla fall missat den, så då fick du ju ”lära” dig nåt nytt! 😛

 2. Jo jag är inloggad på jobbet och även hemma på datorn, för det är otroligt praktiskt. Jag har stor nytta av Twitter både privat och i arbetslivet. Men sen när man rör sig och ska glo på mobilen, då blir det värre.
  /Blindstyret

 3. Twitter använder jag även på webben. Utmärkt när man vill uppdatera sig lite och ”hänga med”… så för mig är det både iPhone och webb…

 4. UNT är en rätt tjatig tidning som gärna använder gamla grejor. Men visst innehåller smågodis en massa skräp. Varför får jag annars springa på ett visst ställe, du vet..? 😉
  Twitter blir bättre och bättre, men jag hänger inte där lika ofta som du, mest beroende på att jag ser för taskigt att skriva på min iPhone.

 5. Den missade jag förra året, men jag vet ju att smågotta innehåller mycket konstigt. Mer än vad som det skrivs om…
  Visst är twitter bra? Jag älskar Twitter och ”hänger” där väldigt ofta… kanske sjukligt ofta? (;-)

 6. UNTs löss-i-godis-historia är gammal skåpmat (lusig?). Den körde de redan förra året till påsk. Måste ha räddat en del gammalt material efter serverkraschen, alltså! 😉
  Twitter rules! Jag har fått supermånga bra kontakter så här i jobbsökartider! Guld värt!

Kommentarsfunktionen är stängd.