Nyhetskollen #13


Robin Stjernberg slog rekord

DN: Robin slog rekord på Spotify
649.000 gånger spelades Robin Stjernbergs vinnarlåt “You” på Spotify dagen efter den överraskande vinsten. Det är nytt rekord för Sverige. Ingen låt har spelats så mycket på en dag. Jag måste ju erkänna att låten äter sig in i mig och att den blir allt bättre. Den har en annorlunda tuch som kan bli vinnande i den stora finalen i maj.

SvD: Därför är svenska kronan en vinnare
Sverige sköter sig bra, det gäller statsskuld, budgetbalans och handelsbalans. Sverige är ett av världens mest välskötta länder och har ett land ordning på sina finanser så ökar möjligheten till att hjälpa dess medborgare. Vår krona är också starkare än någonsin och det kommer alla till del, även om många gnäller och bara hittar fel.

barackobama
Barack Obama

Aftonbladet: Obama vill stoppa Irans atombomb till alla pris
Inom ett år har Iran en atombomb enligt den amerikanska presidenten. Varje vän av demokrati inser ju faran och att kraftfulla åtgärder måste till ganska snart. Mig skrämmer det att denna diktatur snart har tillgång till så kraftfull vapen.

Arbetarbladet: De vill förbjuda hennes servering
Detta verkar vara en riktig vattendelare när man läser kommentarerna efter artikeln. Eva Persson är företagare och har en restaurang på OKQ8. Nu vill kommunen stänga allt eftersom serveringen är olaglig enligt detaljplanen. Eva funderar på att lämna Ockelbo eftersom hon anser att deras företagarklimat är lika med noll. Min spontana reaktion endast utifrån artikeln är att flexibilitet, prestige och vilja saknas.

Franciskus I_argentina
Jorge Mario Bergoglio kommer från Argentina.

Expressen: Franciskus den förste latinamerikanen
Han gör mycket för de fattiga, han är en enkel man och gillar inte lyx och flärd. Jorge Mario Bergoglio som tagit namnet Franciskus I beröms för att han lagar sin egen mat och tar bussen till jobbet. Liberal i sociala frågor men djupt konservativ när det handlar om familjefrågor och sexualiteten. Här kan du få veta mer om han som ska chefa över 1,2 miljarder katoliker runtom i världen.

SvD: Higgspartikeln faller på plats
Forskarna blir alltmer övertygande om att de hittat Higgspartikeln, den som skapade universum. För mig som lekman är ju detta svårt att begripa men ändå så tycker jag att det är fascinerande läsning. De lägger miljarder och åter miljarder på något som bara handlar om tolkningar. Fascinerande som sagt.

Relaterat
Tidigare nyhetskollar