Melodifestivalen 2013 – inför Andra chansen

Karlstad och Löfbergs Lila Arena står som värd för Andra chansen 2013. Ledningen för melodifestivalen har i år ändrat på reglerna. Första omgången blir precis som en vanlig delfinal, det vill säga fem låtar kvarstår efter röstningen och tre får direkt lämna tävlingen.

En ny omröstning görs (de behåller sina gamla röster) i den andra omgången och den av de fem som får lägst siffror får lämna Andra chansen. De fyra bidragen som blir kvar gör sedan upp i en duell. Ettan mot fyran, samt tvåan mot trean. Vi tittare får inte veta hur många röster bidragen fått. Vinnarna går sedan till finalen i Friends Arena den 9 mars.

Startordningen är som följer med mitt omdöme nu efter några lyssningar.

1. YouRobin Stjernberg
Han sjöng bättre live än vad jag trodde. Jag tycker inte att låten tar tag i mig. En tjatig refräng med wailande som inte är något att yvas över tycker jag. Sänkt betyg. Betyg: **

2. Vi kommer aldrig att förloraEric Gadd
Kändes ganska ok när jag såg den live i första delfinalen. Nu när jag lyssnar på den så går den in genom ena örat och ut genom andra. Intetsägande och en låt som passar perfekt i en hiss. Trummorna bäst. Sänkt betyg. Betyg: **

3. Hon har inteCaroline af Ugglas
En av låtarna i år som jag bara inte klarar av att lyssna på. Gillar varken sång eller melodi. Det är för mig mossigt och ointressant. Betyg: *

4. Jalla dansa sawaBehrang Miri
Måste ge bidraget att det är dansvänligt och låter ok. Men jag är så innerligt trött på detta publikfrieri där man på tre minuter försöker få in så mycket floskler som det bara går. Går direkt bort for mig. Trots det höjt betyg för rytmen. Betyg: *

5. Hello GoodbyeErik Segerstedt & Tone Damli
För mig en gåta hur den kunde gå vidare till en andra chans. Finns liksom ingenting extra och ingenting sticker ut, absolut ingenting. Helt befriat från någon form av stick och något extra. Betyg: *

6. BeggingAnton Ewald
Dansvänligt med en konstig refräng. Fast det är väl en av de minst dåliga bidragen i det här svaga startfältet. Ingenting extra dock och för mig finns det andra bidrag i samma genre som var med i år som var bättre, men som folk inte ville ha vidare. Tråkigt. Betyg: **

7. Burning FlagsCookies N Beans
De sjunger helt ok, fast jag måste säga att när jag såg bidraget live så kände jag ingenting. Väldigt anonymt och jämntjockt. Betyg: *

martinrolinski
Martin Rolinski

8. In and out of LoveMartin Rolinski
Den slår sig in i skallen på en. Melodi och sound är så lika tidigare bidrag som Rolinski varit inblandade i, men detta är nog ett av få bidrag som jag kommer att spela någongång efteråt. För den vinner på fler lyssningar. Lite Modern Talking över det hela och det är ju inte fel.. (;-) Betyg: ***

Ett svagt startfält. Det som är bra med detta är att jag kan titta utan att bry mig om vilka som går vidare. För det spelar mig ingen roll överhuvudtaget. Så jag VILL ingenting den här gången, men jag TROR följande:

Robin Stjernberg, Caroline af Ugglas, Behrang Miri, Anton Ewald och Martin Rolinski går vidare från första omgången. I andra omgången så får Anton Ewald lämna tävlingen. Vilka som möts i duell vill jag inte sia om men de två bidragen som tar sig vidare till Friends Arena tror jag är:

Till final
Hon har inteCaroline af Ugglas
In and out of LoveMartin Rolinski

Svårtippat, men så får det bli!

Läs även andra bloggares åsikter om melodifestivalen, Andra chansen, Caroline af Ugglas, Martin Rolinski, schlager, musik, intressant?

Ett svar till “Melodifestivalen 2013 – inför Andra chansen”

Kommentarsfunktionen är stängd.