Melodifestivalen 2013 – inför delfinal 4

melodifestivalen2013

Ni som är trogna läsare av min blogg (några är ni allt…(;-)) upptäckte kanske att jag inte skrev någonting om delfinal 3 efteråt. Vet ni varför? Jo, för att det var så uselt och så dåliga bidrag som gick vidare att jag bara fick nog. NOG! Inför jury igen så de som förstör tävlingen inte kan rösta! Ja, så kände jag och så känner jag fortfarande när jag tänker på det usla resultatet!

Nu är det i alla fall dags för sista delfinalen och jag har liksom inga förhoppningar alls längre om vilka som ska gå vidare eftersom min musiksmak i år helt plötsligt är i minoritet allt som oftast. Så känns det i alla fall och bitterheten vet inga gränser när jag tänker på vissa bidrag som nu är i final.

Här kommer i alla fall mina omdömen efter en minuts lyssnade:

Delfinal 4
Malmö den 23 februari

1. Rockin’ the RideArmy of Lovers
Vi får höra refrängen och den är ganska begåvad. Får Boney-M feeling när jag hör Barda med bar överkropp… tyvärr så störtdyker det när La Camilla börjar pratsjunga, men då tar minuten slut. Men det lät inget vidare tycker jag. Betyg: ***

2. Must Be LoveLucia Pinera
När jag hör refrängen så kom jag och tänka på Carola. Tänk om hon fick sjunga den refrängen. En ganska sammansatt och bra låt. Lite svajig sång, med en häftig refräng som jag är säker på att Carola hade gjort storverk av. Betyg: **

3. YouRobin Stjernberg
Oj, vad surt det låter på sina håll. Riktig katastrof på ett ställe tycker jag. Han klarar inte av att sjunga den här låten på ett bra sätt. Refrängen är dessutom tradig. Hela upplägget känns konstlat och inget vidare faktiskt. Betyg: *

4. TrivialitetSylvia Vrethammar
Det kunde man ju räkna ut med lillfingret att det skulle bli en bossanova för Sylvia. Man gungar med, sången är ok och precis som hon sjunger, en liten trivialitet. Varken mer eller mindre. Betyg: **

5. Bed on FireRalf Gyllenhammar
Börjar skakigt och verkar lojt, men sen smäller det bara till och när pianot brinner så låter det riktigt bra. Blir en helt annan låt och jag gungar med. Bra tryck och jag vill höra mer! Betyg: ***

6. Jalla dansa sawaBehrang Miri
Fan så patetiskt detta är. Tralalala-hip hop och jalla jalla. Alla ska med och alle alle och jag vet inte hur många floskler som staplas på varandra till en hopplös refräng och samma skit som hörts många gånger tidigare. Mig får de inte med i alla fall. Betyg: –

7. Breaking the SilenceTerese Fredenwall
Rösten skär igenom på ett obehagligt sätt flera gånger. Versen helt ok men i refrängen så har jag svårt att lyssna på hennes röst som nästan gör ont att lyssna på. Bort! Betyg: *

8. Tell the World I’m HereUlrik Munther
Vad överraskad jag blir. Positivt! Ett riktigt tryck i en skränigt härlig dansmelodi och hans röst är det inget fel på. Jag tror att den här kan bli farlig, men nu är det ju bara en minut vi får, men det låter spännande och jag blir nyfiken på mer. Betyg: ***

Det jag VILL:

Till final:
Rockin’ the RideArmy of Lovers
Tell the World I’m Here
Ulrik Munther

Andra Chansen:
Must Be LoveLucia Pinera
Bed on Fire
Ralf Gyllenhammar

Det jag TROR:

Till final:
Bed on FireRalf Gyllenhammar
Tell the World I’m HereUlrik Munther

Andra Chansen:
TrivialitetSylvia Vrethammar
Jalla dansa sawaBehrang Miri

Ja, efter förra veckan så skulle detta som jag tror inte förvåna mig ett dugg! Army of Lovers kommer inte att ha en sula helt enkelt.

Relaterat: 
Poplight – Direkt från torsdagens repetitioner 
Pierres Schlager – Åtta minutklipp från Malmö

Officiellt:
Hemsida, Facebook, Twitter.

Läs även andra bloggares åsikter om melodifestivalen, Malmö, Ralf Gyllenhammar, Ulrik Munther, schlager, musik, intressant?

4 svar till “Melodifestivalen 2013 – inför delfinal 4”

  1. Fast förra veckan så skippade jag efterorden, orkade bara inte! Tack för snälla ord om den så kallade briljansen. Årets vinnare finns med i startfältet i morgon, känner mig allt mer säker på det… Munther heter han visst! (;-)

  2. Ja det är vi. Jag läser allt du skriver – mer eller mindre noga efter ämne, men… Det här med melodifestivalen sköter du med briljans ensam i år! 😀
    Vi tittar VÄL, men jag tycker att det har varit snudd på uselt hittills…

Kommentarsfunktionen är stängd.