Nyhetskollen #9

kossan
En klart synlig kossa.

Expressen: Här slår polisen till mot ko-bondens gård
Minns ni de 69 korna som bara försvann? Ingen visste vart och bonden stod i TV och beklagade sig. Nu pekar det alltmer på att det har det är han själv som är den skyldiga. Polisen slog till mot hans gård och hittade i sex containrar papperspåsar och plastbackar med spår efter kött. Den bedrägerimisstänka kobonden sitter nu bakom galler och bom men nekar trots att bevisen blir allt fler emot honom. Försäkringsbedrägeri och inte stöld alltså är nu polisens nya teori. Ja, vad ska man säga? Vem tror att 69 kor bara kan försvinna utan något spår? Det låter ju ur den synvinkeln ganska logiskt det som nu håller på att nystas upp.

SvD: Flygbolag inför barnfria zoner
Air Asia inför tysta zoner ombord på vissa långdistanssträckor. Barn under 12 år är inte välkomna på dessa platser. Malaysia Airlines har redan ett förbud. Rent generellt så låter det tokigt tycker jag att förbjuda enbart på grund av ålder, fast samtidigt så kanske det skulle vara skönt på en längre flygning att få ha det lugnt och tyst omkring sig. En sak vet vi i alla fall och det är att marknaden och efterfrågan kommer att avgöra om detta är ett bra beslut av de båda flygbolagen.

69365549
Tio sådana här om dagen… minst! Hujedamej.

DN: Coca-Cola-drickande “kopplas till nyzeeländares död”
En 30-årig kvinna drack 10 liter Coca-Cola om dagen! Det är dubbelt så mycket koffein och elva gånger så mycket socker som gränsvärden anger och hon dog av en hjärtattack. Skrämmande läsning och självklart kan inte Coca-Cola hållas ansvarig för kvinnans död. Vem som helst begriper väl att en sådan enorm överkonsumtion påverkar kroppen negativt.

GP: Problematiskt med manlig anställd
För att en kvinnojour nu har en manlig anställd socionom så vägrar andra kvinnojourer att samarbeta med dem. Eller som kvinnojouren Olivia i Alingsås uttrycker det:

Det är så enkelt att vi är en feministisk och separatistisk förening och det står i våra stadgar att i vår förening kan bara kvinnor arbeta.

Ibland tycker jag det är så synd om människan. Som om könet alltid måste vara det avgörande oavsett vad det handlar om. Göteborgs kvinnojour som anställde mannen var väldigt noga med referenser innan och deras oro var främst riktad på vad kvinnorna på jouren skulle tycka. Inga negativa reaktioner har inkommit. Att separera för separerandets skull och att hugga allt i sten är för mig främmande. Det gagnar definitivt inte jämställdheten i vårt land.

abborre
En störd abborre?

UNT: Läkemedel stör fiskbeteende
Sådant här är läskigt att läsa om eftersom det smyger sig på. Vi ser det inte klart utan försämringarna kommer stegvis. Läkemedel som påverkar abborrars beteende handlar denna artikel om och det kryper i mig att läsa om beteendeförändringarna. Vad kommer sedan?

Relaterat
Tidigare nyhetskollar