Nyhetskollen #8

GP: Levde gömd – röjdes på Facebook
Har du Facebook så är detta en viktig nyhet tycker jag. För en kvinna som var hotad och som levde gömd fick sin vistelseort röjd när maken efterlyste en “försvunnen” person. Dela aldrig om inte polisen är inblandad eftersom det kan vara människor som utnyttjar detta för att få tag på personer som idag lever med skyddad identitet.

SvD: Här är yrkena med bästa lönekarriären
Vilket yrke tror du är bäst respektive sämst gällande lönekarriären? Är det värdepappersmäklare, vd:ar och ekonomichefer eller kranförare, barnskötare, förskollärare, gymnasielärare, barnsjuksköterskor, distriktssjuksköterskor och tågmästare som det rent lönemässigt går bäst för i karriären? Svaret finns här!

UNT: Rabies hos svenska fladdermöss
Rabies finns i Sverige. Hos sex fladdermöss söder om Kalmar. Vi ska inte vara oroliga säger epidemiologen men att ta på en fladdermus rekommenderas inte. Huva säger jag bara.

Regnbågsflaggan
Mångfaldens flagga

Aftonbladet: Melodifestivalen är gaypropaganda
En privatperson har anmält melodifestivalen till Granskningsnämnden. Varför? Jo, för att Gina Dirawi sa till Danny Saucedo följande: “Jag står bredvid en jättehetero kille med gayvibbar”. Samma person anmälde även festivalen förra året av samma anledning. Detta är alltså helt allvarligt och visar just att homofobin frodas i vårt land.

Fredrik Reinfeldt

DN: Reinfeldt: Överraskande bra resultat
Tidigare har det talats om kraftigt höjd medlemsavgift för Sverige i EU. Snacket har varit mellan 36-40 miljarder men efter gårdagens förhandlingar så stannar summan på 32 miljarder, vilket är en miljard MINDRE än tidigare! Det groteska jordbruksstödet till EU:s länder minskar äntligen, nu med mellan 7-10%. Bra jobbat Fredrik Reinfeldt!

GP: Spotify får betala 500 miljoner dollar
Artister, låtskrivare och skivbolag får i år dela på 3,4 miljarder svenska kronor i dollar hela 500 miljoner sådana. Pengarna är en ersättning för att deras musik spelas på tjänsten. Imponerande tycker jag. Spotify gillas av mig och numera så lyssnar jag dagligen på min favoritmusik genom den tjänsten.

Relaterat
Tidigare nyhetskollar