Nyhetskollen #7

David Beckham
David Beckham spelar fotboll i franska ligan i minst fem månader.

DN: Beckham blir klubbkamrat med Zlatan
Paris Saint-Germain (PSG) värvar David Beckham. I första hand säsongen ut men Beckham öppnade på presskonferensen idag för en fortsättning. 37-åringen blir nu alltså klubbkamrat med Zlatan. Ett spännande par må jag säga.

Expressen: Grafen gav Sverige guld i forskar-EM
Ett stort forskningsprojekt i Sverige om grafen, det supertunna materialet som väntas revolutionera tekniken i framtiden, har vunnit ett stort pris “flaggskeps”-priset i forskarvärlden. Att EU ger den europeiska grafenforskningen 5 miljarder kronor visar att detta är något som är viktigt att satsa på. Läser man artikeln så verkar grafen kunna göra allt och lite skrämd blir jag faktiskt. Hur litet kan saker och ting bli och i det har jag också nanotekniken i åtanke. Läs, fascineras och bli förundrad och kanske lite skrämd som jag blev.


Igår vajade flaggan på halv stång vid tyska riksdagshuset.

DN: Snillena har börjat hitta tillbaka till Tyskland
Igår var det 80 år sedan nazisterna kom till makten i Tyskland. Flaggan deras var på halvstång över det hemska minnet. Tyskland är dock på väg att resa sig ur denna vanära och Jens Christian Brandt skriver om att snillena är på väg tillbaka och nämner då både David Bowie och Josep Guardiola som exempel. Jag gillar hans krönika. Läs!

SvD: Dödshot mot ugandiskt gaypar
”Helvetet väntar er.”
”Jag kommer att skjuta dem om de utvisas.”
”Snälla utvisa dem båda för lämplig behandling, vi har tillräckligt med bensin och bildäck för båda.”

Att kärlek kan få människor så hatiska. Uganda lever i stora delar i ett mörker gällande frivillig kärlek mellan två personer av samma kön. Jag blir bara så ledsen inombords av just hatet. Varför? Vad är det som är så farligt med kärlek?

Läs också: Garderobsbögar – det bästa Migrationsverket vet!


En skolgård, någonstans i Sverige…

UNT: Kyrka och elever möts på skolgården
Ett samarbete inleds mellan en skola och flera kyrkor i Östhammar. En timme i veckan ska personal från kyrkan finnas till hands för elever på skolgården för samtal. Ett mycket bra initiativ och något som jag gillar att Svenska kyrkan är med i.

SvD: Tyskarna skrattar hela vägen till banken
Mer Tyskland som är intressant. De tyska hushållens tillgångar är rekordhöga i krisens Europa. Varför? Jo, tyskarna är ett släkte som sparar och aldrig varit en del av kreditbubblan. De sparar först och konsumerar sen. Uppfriskande att läsa att det finns länder som det går bra för.

Sen vet du väl vad som drar igång på lördag?! (:-)

Relaterat:
Tidigare nyhetskollar