Nyhetskollen #6

Ständig kris på Akademiska Sjukhuset
Det känns som om det är ständig kris på detta ställe.

UppsalaTidningen: Proteststorm mot nedskärningar på Ackis
Personalen skriker att vården äventyras och att liv står på spel när det återigen ska skäras ner på Akademiska Sjukhuset. Direktörerna svarar att de överdriver återigen. Min undran är ju hur länge detta kan pågå på Akademiska Sjukhuset i Uppsala? Sitter de lokala politikerna helt i knät på direktörerna? Finns det hållhakar? Man börjar ju att undra när de inte vågar utmana de som idag styr (vanstyr) på Akademiska Sjukhuset där svågerpolitiken dem emellan är utbredd. Deras avsiktsförklaring blir ju rent patetisk att läsa när man samtidigt tar del av vad fotfolket säger och vad jag själv har fått höra av personer som jobbat nära en av höjdarna.

SvD: Tio vanliga och tio ovanliga fobier
Mellan 10-15 % av befolkningen har fobier för någonting. Bland de 10 vanligaste så delar jag till viss del den sociala fobin. De övriga nio har jag någorlunda kontroll över numera och att jag besegrat aerodromofobin är jag stolt över. Av de ovanliga fobierna så måste det på ren svenska vara ett helvete att ha phobofobi. Då kan inte livet vara lätt. Kolla länken och se vad jag pratar om… (;-)

Fredrik Reinfeldt
Sveriges statsminister sedan 2006.

Expressen: Skarp kritik från LO mot Reinfeldts förslag
LO kritiserar Fredrik Reinfeldt för hans uttalande om detta med att skapa fler lågavlönade jobb för att minska ungdomsarbetslösheten. Givetvis så protesterar LO med samma argument som alltid att vi inte ska ha arbetande “fattiga” i vårt land. Men är alternativet bättre då, att de går arbetslösa? Jag har aldrig förstått det där resonemanget från vänsterhållet. Bidrag och beroende är alltså bättre än att ha ett jobb? Visserligen med lägre lön, men det skapar både erfarenhet och chans till att få in en fot på arbetsmarknaden. Bättre än att vara sysslolös enligt mitt sätt att se på saken. Tror dessutom att självförtroende och en mening stärks av jobb än av att leva på bidrag.

HD: Gäng kräver företagare på beskyddarpengar
Läser om rena maffiametoderna i Landskrona. Ett gäng kräver en livsmedelsbutik på pengar varje månad för att inte snatta. Tidigare så har ett café tvingats stänga på grund av grova hot i samma stad. Vad är det som händer i Landskrona? Var är polisen?

Rökare

UNT: Rökare lever 10 år kortare än andra
200 000 amerikaner intervjuades om sina tobaksvanor mellan 1997 och 2004 och där framkom det självklara. Att röka förkortar ditt liv. Sen finns det givetvis, beroende på hur länge man rökt, olika resultat men alla pekar på att rökningen förkortar ens liv och i undersökningen är alltså 10 år i genomsnitt. Det borde uppmana till eftertanke. Men jag ska inte kasta sten i glashus eftersom jag röker när jag dricker alkohol.

En annan studie visar att kvinnor numera dör i samma utsträckning som män av rökning.

Tidigare nyhetskollar
#5
#4
#3
#2
#1

5 svar till “Nyhetskollen #6”

  1. PS Han stängs av från patientkontakt. Han jobbar kvar, med handledning för personal… Det är ju så man tar sig för sin jävla panna! 👿

  2. Ämnet för din första punkt skulle jag aldrig kunna skriva om utan att explodera, så jag är glad att du gjorde det!

    Har du hört om det konstiga i Enköping med psykdoktorn som får jobba kvar TROTS en massa anmälningsärenden hos patientnämnden och ansvarsnämnden? Samma huvudman som ovan…

    Man kan ju undra vad det är för pajasar som ”styr” när det gäller vården för oss länsinvånare… Men det vet jag ju delvis. För inte är det de förtroendevalda, dvs de politiker som du och jag kan rösta fram, utan vissa tjänstemän (som skrattar åt politikerna bakom deras ryggar). GAH, nu gick jag igång lite ändå. Sorry!

Kommentarsfunktionen är stängd.