Nyhetskollen #5

SvD: Vi möter de hungriga barnen
Man gör inte politik av den här frågan. De som försöker har mitt förakt.

För mig så räcker det att läsa det som skrivs på Brännpunkt SvD i frågan om barnfattigdom i Sverige. De orden räcker liksom och sen kan man käbbla hur mycket man vill om antal och siffor, om kronor hit och dit och vem som får bidrag och vem som inte får det:

Det spelar ingen roll om det handlar om 240 000 barn, eller 10 000. Glöm siffrorna och inse det enda viktiga: att det finns barn i Sverige som växer upp utan att en enda vuxen har sett att de har levt i ett helvete. Att göra barnfattigdomsfrågan till en statistisk tävling i siffror som kan visas i evidens och dokumenterade undersökningar är att dölja sanningen.

Att barn far illa och att barn skäms för att de är fattiga, det är en realitet för mig och de som inte ser det har skygglapparna på. Man gör helt enkelt inte politik av att barn far illa.

Texten avslutas:

De fattiga och utsatta barnen har blivit fler de senaste 15 åren – oavsett vilken färg vår regering haft – de måste få synas.

Amen!

zlatan_theking
Zlatan Ibrahimovic

Aftonbladet: Zlatan får ta över tröja nummer 10
Paris Saint-Germain ger nu Zlatan det prestigefyllda nummer 10 från och med våren. Det är inte en dag för tidigt. För oss som älskar hans fotbollsspel så är detta en stor nyhet därav en självklarhet i min nyhetskoll.

DN: Två av hundra kvinnor luktfria
Brittiska forskare har undersökt 6000 brittiska kvinnor om hur de luktar. 117 stycken av dem, vilket är 2 % bar på en mycket ovanlig gen. En gen som inte producerar något svettlukt. Min lite stilla undran är ju vad siffran är för oss män? Finns det överhuvudtaget luktfria grabbar?

ginadanny2013
Danny Saucedo och Gina Dirawi

SvD: Schlagerduo talar ut om rasism
Snart drar spektaklet igång. Första deltävlingen i melodifestivalen 2013 är den 2 februari i Karlskrona. Inför detta så intervjuas programledarparet Gina Dirawi och Danny Saucedo om bland annat deras plumpa uttalanden i höstas.

För egen del så ger intervjun lite andra perspektiv på främst Dirawis agerande. Det betyder dock inte att jag fortfarande tycker att hon är lämplig, men jag är med på resonemanget även om jag fortfarande anser att hon gjort bort sig en gång för mycket.

GP: Folksam kartlägger kunder i hemligt arkiv
Folksam har ett register för att kartlägga kunder. Varför? Jo, för att kolla upp misstänka försäkringsbedragare. Vad är det som är så märkvärdigt med detta då? Jag tycker det är bra att fuskare sätts åt och att kontrollen finns. All heder åt, Folksam!

Relaterat
Nyhetskollen #4
Nyhetskollen #3
Nyhetskollen #2
Nyhetskollen #1