Nyhetskollen #4

Fjärde upplagan av min nyhetskoll och detta fokuserar jag lite extra på just nu:

fredrickfederley2012
Fredrick Federley är aktiv politiker i Centerpartiet.

DN: Nu väntar öppen strid inom Centerpartiet
En extrastämma är påkallad till mars. DN hävdar att det är ett öppet bråk mellan två falanger inom partiet. Fredrick Federley eldar på genom att han ska “ta strid” för det nya idéprogrammet. Vi som står utanför begriper ju att detta är ett generationskrig inom centerpartiet. De äldre känner inte alls igen sig och de som är yngre vill att partiet ska profilera sig starkare i vissa frågor.

Många inom partiet ser Federley som en symbol för “Stureplanscentern” med starka nyliberala drag. Jag tror ju att Federley och de som knåpat ihop idéprogrammet är på rätt väg. För många med mig undrar ju faktiskt med ett stort moderatparti, behövs verkligen Centerpartiet?

Aftonbladet: “Gardells skämt var avskyvärt”
63 ungdomar miste livet i diskoteksbranden 1998 i Göteborg. Men det väjer inte Jonas Gardell för, utan i en ny TV-serie så skämtar han grovt om denna tragedi. Masoud Owji som överlevde branden har ingenting till övers för Gardells klavertramp och tycker det är “avskyvärt” att detta inte stoppas. Jag förstår honom när jag nu läst det han säger och jag kan ju tänka mig hur det låter live.

Ibland känns det som om Jonas Gardell får bete sig hur som helst. Han har liksom genom åren fått friplåt att vara odräglig och egocentrerad i olika sammanhang. Han borde hålla sig till att skriva böcker. Inte såra människor på det sätt som nu hänt. Det är ju inte första gången…

Susanna Kallur
Susanna Kallur har sprungit 100 meter häck på 12.49, år 2007. Hon borde ha det svenska rekordet med det resultatet…

Expressen: Kallurs tuffa plan kan lyckas
31-åriga häcklöperskan Susanna Kallur har inte varit riktigt skadefri sedan 2008. Ständiga problem och hon har fått skjuta upp sin comeback hela tiden. Nu berättar hon att hon är gravid.

Trots all detta så tror de så kallade experterna att hon kan komma tillbaka och återigen tillhöra världstoppen på distansen 100 meter häck. Jag hoppas givetvis att min känsla är fel när hon nu säger att siktet är inställt på OS i Rio 2016, men jag tror inte att hon grejar detta. Det har liksom varit FÖR många bakslag genom åren och jag tror tyvärr att hon lever på en dröm, som inte kommer att lyckas.

SvD: Första kvinnorna i saudiskt råd
Sakta, sakta så börjar kvinnorna i det hårt patriarkala Saudiarabien flytta fram sina positioner. Givetvis så är det kung Abdullah som bestämmer takten, men det är ändå ett litet ljus i tunneln att konstatera att 30 kvinnor nu utsetts att vara med i den rådgivande församlingen, al-Shura. Det är första gången kvinnor överhuvudtaget fått vara med där. Ett litet steg framåt för kvinnorna.

Relaterat
Nyhetskollen #3
Nyhetskollen #2
Nyhetskollen #1

Ett svar till “Nyhetskollen #4”

Kommentarsfunktionen är stängd.