Muslimer i sig inget hot

Läser Katrin Kielos krönika idag med namnet Muslimska hotet är en paranoid fantasi och kan till stora delar hålla med i det hon skriver. Muslimer i sig är inget hot.

En majoritet av dem tror jag vill leva i ett demokratiskt samhälle där även en sådan som jag har en plats trots att jag fått förmågan att älska både män och kvinnor. En majoritet tror jag också accepterar den jämställdhet som vi har i vårt land.

Det som däremot skaver hos mig är den flathet som myndigheter visar mot de radikala muslimerna. De som inte vill integreras utan leva utifrån egna regler. För de finns och det är just här som tystnadens kultur råder. Detta får man inte prata om.

Uppdrag Granskning gjorde förra året en uppmärksammad granskning av just det faktumet att jämställdheten bland moskéns ledare var tveksam på många ställen. Ett exempel till är de enklaver som finns i invandrartäta områden där egna regler många gånger urholkar de rättigheter som kvinnor har och SKA ha i vårt land. Men detta talas det knappt om. Dagens offentliga feminister tar aldrig  upp eller ens vill diskutera just den här problematiken. Många gånger utifrån att de inte vill se problemet.

Jag anser att de mer moderata muslimerna i vårt land borde göra sin röst hörd mer. Det kan låta larvigt och så men det tror jag skulle lugna många människor i vårt land. I detta har media också ett ansvar att visa på de goda exemplen inom islam och inte bara skriva så fort de radikala utmärker sig.

Tyvärr så hör och ser vi de mer radikala och de exemplen skrämmer mig och många andra. Jag erkänner också att jag har väldigt svårt att se kvinnor i slöja och då främst de som fortfarande är barn. Det känns helt enkelt inte bra inom mig, även om jag vet att de allra flesta bär detta helt frivilligt. För mig är det ingen kvinnlig frigörelse att klä på sig än mer… …men det är min egen subjektiva syn och jag accepterar givetvis att kvinnor bär slöja, men personligen så anser jag att det är en utveckling åt fel håll.

Det jag däremot inte kan acceptera är helt beslöjade kvinnor i våra skolor där barnen inte kan se ögonen på dem. Den diskussionen har ju funnits och där går som sagt var min gräns. Detsamma gäller de undantag som görs utifrån vilket kön vi har. Religion och sådant ska inte styra i det allmänna utan det ska vara en privatsak. Sådan selektiv uppdelning ska helt enkelt inte få förekomma i Sverige oavsett vart man kommer ifrån och vilken tro man har.

Muslimer i sig är inget hot. Jag bryr mig inte så länge den frihet och jämställdhet som många med mig tar för given i Sverige inte blir påverkad genom undantag och speciella regler. Den vägen ska vi inte gå i Sverige för att tillfredsställa de mer radikala muslimerna och de som lever sina liv enbart utifrån religionen. Då är vi helt fel ute. Det är detta vi måste våga diskutera utan att för den skull få en massa epitet kastade efter sig.

Ett svar till “Muslimer i sig inget hot”

  1. Muslimer är inte farligare än någon annan folkgrupp fall dom inte följer hemska normer som vissa gör

    jag kan förstå folk blir rädda för en del men jag har samtidigt träffat många otroligt schyssta muslimer som visar att SD och andra drar alla över en kant ibland

Kommentarsfunktionen är stängd.