Svensson är ju klockren

Vi är många som inte längre vill hunsas för att vi har den tradition vi har, och dessutom vet vi att den traditionen spelat en enorm roll för demokratisering och respekt för mänskliga fri- och rättig­heter.

Det är inte ofta jag håller med den gamle ledaren för kristdemokraterna Alf Svensson men i detta är han ju klockren.

Alf Svensson

Dessa så kallade humanistivrare kan bli hur radikala och hårdföra de vill, men det finns en gräns. Firar de jul och i så fall varför är ju en relevant fråga till dem?

Blir så trött på denna ängslan som många visar gentemot de traditioner som vi har i vårt land. För att liksom alltid nöja minoriteten så måste allt sopas bort, allt det som majoriteten tycker om och bejakar. Det är sorgligt vilken utveckling som nu är på väg. Som jag skrev tidigare i en post just om skolavslutningar i kyrkan:

Svenska kyrkan ska inte ängslas så mycket över det Skolverket uttrycker. De ska stå upp för det som faktiskt är kristendom och utifrån det erbjuda sina lokaler. Om det då betyder att inga skolavslutningar längre kan hållas i våra kyrkor så må det vara så, men att på det här sättet så kompromissa med det man står för och tror på, det tycker jag känns helt fel. Varför inte ordna alternativa skolavslutningar för de som vill komma? Utan skolans inblandning?