Att få en stämpel

stampel

Det är så svårt att skriva om både Sverigedemokraterna och konflikten i Mellanöstern tycker jag. För det är så lätt att få en stämpel på sig att man företräder något som man faktiskt egentligen inte gör. För mig handlar det om att problematisera och se problemen från fler utgångspunkter än det svart-vita som så många föredrar. Jag gör det inte. Jag tror inte att saker och ting är svart-vita helt enkelt.

Sverigedemokrat är jag inte och det är ju fan att jag måste påpeka det när jag skriver det jag nu gör. Men så fungerar det i dagens Sverige.

Men jag tycker att Expressen vridit hela historien ett varv för mycket nu. Vad skapar det? Offerkänsla och att sympatin växer för detta parti. Ungefär så känner jag. Det blir liksom en motreaktion där folk faktiskt börjar ifrågasätta den agenda som Expressen har. För min uppfattning är att Expressen, genom att publicera snuttar olika dagar, enbart är ute efter att smutskasta Sverigedemokraterna på ett sätt som jag tyvärr tror gynnar partiet. Varför har de inte släppt filmen i sin helhet?

När det gäller Israel och Palestina så är det än värre. Där är varje ord man säger lika med sympati för antingen den ena eller andra sidan. Jag måste dock säga att jag vaknat upp de senaste månaderna och förstår mer varför Israel agerar såsom de gör. Att ständigt vara angripet med raketer från Hamas och de som säger sig värna det palestinska folket, när det enligt vad jag nu känner är kontraproduktivt och blir precis tvärtom, det gör ju att förståelsen för Israels agerande ökar.

Svensk media vill gärna lägga över skulden på Israel och de har svårt att se att Hamas faktiskt var den tändande gnistan den här gången. För hur länge ska Israel bara titta på och se raket efter raket falla ner över deras land? Det är det liksom ingen som pratar eller reagerar över det faktumet.

Det handlar bara om Israels tillkortakommanden och en sådant hat gentemot den judiska staten. Media och många skyller liksom ALLT på Israel och då blir det inte trovärdigt i mina ögon.

Tror Hamas och deras anhängare på allvar att Israel kommer att lägga sig ner och försvinna från området?! Den dagen Hamas börjar med att acceptera Israel som en realitet och ett land, då kan det kanske hända någonting, men som det är idag då de vägrar erkänna Israel och många vill utplåna dem, då kommer ingenting att hända. Varför kan inte människor i Sverige som är Palestinavänliga se detta? Jag bara frågar och kanske kan någon som läser här förklara detta för mig?

För så länge Hamas vägrar att erkänna Israel och har som mål att utplåna landet likt en cancersvulst (som de säger) då kommer ingenting att förändras. Varför kan inte folk se detta och då speciellt de som hela tiden anklagar Israel för en massa saker?

2 svar till “Att få en stämpel”

  1. Monica: Har fått för mig att vi ser världen ganska lika. När jag läser dig så håller jag ofta med och du verkar ju hålla med mig i en del… (;-)

Kommentarsfunktionen är stängd.