Censurera inte historien

Tidningen Vision skriver:

Om historien inte är rumsren, ska vi glömma den eller rent av skriva om den? Ska Tintin, Pippi Långstrump och Bibeln gömmas under disken på biblioteken för att bara lånas ut till forskare? Eller ska vi skriva om böckerna så att de passar 2012 års etik och moral?
Nej, historien är just historia som vi kan lära oss massor av. I stället för att censurera historien, diskutera det som skrivs, filmas och tycks idag. Där klichéer av män och kvinnor blir till en ny norm, där hudfärg och religion trycks in i förutbestämda mallar, där våra skal blir viktigare än det som finns innanför.
Censur är aldrig rätt, varken av historien eller i nuet. Och det är i en fri debatt vi skapar framtiden.

Amen!

2 svar till “Censurera inte historien”

  1. Kan någon på allvar tycka något annat? Jag vet att många kissar på sig av upprördhet, men ändå! Historien ska inte censureras, den ska diskuteras.Annars blir vi alla som högerextremister som vill skriva om judeutrotningen och inte kännas vid att den ägt rum.

Kommentarsfunktionen är stängd.