Nya Dallas lovar gott

JR Ewing 2012

Medvetet så har jag verkligen försökt att inte fastna i serier. Långa serier alltså. Ser ju vad det gör med människor…(;-) Tycker det är tradigt egentligen numera att följa samma serie år ut och år in.

Men på 80-talet så gjorde jag just det när jag följde Dallas. Var fast i denna serie precis på det sätt som jag idag avskyr. Visserligen såg jag inte alla 357 avsnitten, men det var inte långt ifrån. Men jag tror vi var många som fastnade just i Dallas eftersom det var den första riktigt stora såpan. Figurerna både älskade och hatade jag. Om vartannat.

Tala om att jag först var skeptiskt till att nya avsnitt nu är inspelade, 21 år senare. Det är 10 avsnitt och det första avsnittet har precis sänts i Sverige. Av ren nostalgi så ville jag ju titta hur de hade fått ihop det.

Dallas 2012

Det första avsnittet var ju skitbra! Jag tyckte det var spännande och dessutom roligt att se de gamla karaktärerna blandat med de nya. Första avsnittet bådar verkligen gott och när JR (Larry Hagman) vaknade till så var det som förr i tiden. Blicken var kvar. (;-) Larry Hagman är otrolig som JR helt enkelt! JR is back! Tala om nostalgitripp!

Nya Dallas lovar gott och jag kommer garanterat att se alla 10 avsnitten. En säsong 2 är redan under inspelning och kommer att sändas i USA i januari 2013.

Första avsnittet slog dessutom alla rekord för TV4 med 1,4 miljoner tittare. Det är den starkaste premiärsiffran för ett inköpt program någonsin för kanalen!

Hemsida
Dallas TNT
Dallas TV4
Ultimate Dallas

Twitter
Dallas officiella
Ultimate Dallas
Dallas Fanzine