Båtutflykt med familjen

Åland, Finland och Sveriges flagga!

Flaggor är fina. Åland, Finland och Sveriges flaggor är alla tjusiga på olika sätt. Familjen tog sig till Åland som tillhör Finland men som pratar svenska (;-) i torsdags.

2012-08-02

Ellet satt tillsammans med Linn på bussen när vi skulle ta oss till båten.

Båtmeckat Kapellskär var vår destination där många båtar både förtöjer och avgår varje dag. Linn, som hade hand om det praktiska idag (vilket hon klarade med bravur), hade valt Viking Line och båten Rosella för vår dagsutflykt.

Vi hade sådan tur med vädret! Sol och stadiga 23 grader i hamnen.

2012-08-02

Vi började med att äta buffé! Mycket stort urval och mycket gott var det. Kockar som stod och serverade kött på löpande band. Sen kan man ju bli irriterad på alla som tränger sig och hela tiden skyller på hur gamla de är.. ..som ett argument för att få gå före alla andra. Även andra som är ännu äldre men som ändå står snällt i kö.

Det fanns lite för alla och envar. Jag testade på att käka lite bläckfisk, vilket var helt ok smak. Köttet var mört och saftigt.

Ellet tog för sig väl och blev mätt.

2012-08-02

Vi tog oss sedan upp på däck. Vädret var som sagt väldigt fint och himlen var blå. [Filmklipp]

På vissa ställen så var det dock blåsigt och Ellet behövde ta på sig en extra tröja.

Visst är det en härlig syn, så säg?

2012-08-02

Ellet hade svårt att sitta still och bara njuta. Men jag förstår honom.. för när vi hade ätit och sedan varit i taxfree, så var det liksom inte så mycket mer. Barnaktiviteterna på båten gillar han inte och att sitta och kolla horisont och vyer med behållning, det är inte heller hans grej, inte ännu i alla fall.

Linn däremot kan stå och kolla ut och bara njuta. (;-)

2012-08-02

2012-08-02

Rosella är byggd 1980. Båten är 136 meter lång och 24 meter bred cirkus. Den tar max 1700 människor och 340 bilar. Båten renoverades i början på 2011.

120802_17

Solen var med oss hela dagen.

Mariehamn fick vi bara se från båten den här gången.

Snedseglare på Ålands hav?

Den symboliska bilden av en snedseglare? En ensam stackare ute på Ålands hav.

2012-08-02

För mig var det njutbart att sitta och bara stirra ut i vattnet. Resan var inte så lång heller utan gick ganska fort. I taxfree så handlade vi mest godis.

Som vanligt numera så oroade jag mig en del innan vi kom iväg på denna dagsutflykt. Men som vanligt så gick det väldigt bra och dagen blev fin med många skratt och en snäll sol som lös på oss hela tiden. Jag tror minsann att Linn får ta hand om det praktiska även i fortsättningen när vi ska göra någonting tillsammans… (;-)

Missa inte heller Linns bilder från resan!