Förra årets finalister i BB-huset

Peter Orrmyr (skärmdump från TV11)

Förra årets finalister i Big Brother gick in i huset igen. Under onsdagen så tillbringade de flera timmar med årets finalister.

Martin Granetoft, Simon Danielsson och min favorit alltimehigh Peter Orrmyr (bilden) peppade, lagade mat och festade tillsammans med de tre som är kvar i år Amandus Allstadius, Hanna Johannson och Annica Englund.

Stämningen och energin i huset förändras direkt. Först så kom Martin och Simon in eftersom SJ strulat med Peters tåg. Efter ett par timmar så kom då äntligen Peter in i BB-huset och tala om energikick hos både mig (;-) och deltagarna. Han tog verkligen med sig positiva vibbar in. [klipp]

Brutalt ärlig som han alltid har varit så frågade han ut Amandus om både sitt namn och varför han förknippas med ett visst politiskt parti. Peter hade nämligen googlat alla deltagarna för att ta reda på mer information om dem och där kom det upp saker om Amandus som han ville fråga om.

Hans förra namn och kopplingarna till Sverigedemokraterna diskuterades. Vi vet inte om Amandus sympatiserar med partiet för det finns inga belägg för det vad jag sett eller läst, och kanske är det inte så roligt att bli förknippad med pappans engagemang i partiet, men att helt undanhålla det och bara säga att det handlar om handikappfrågor, det gör att halvsanningarna blir kvar och misstänksamheten består. De andra deltagarna blev också förvånade över att höra att han hette Victor precis innan han gick in i huset.

Annica berättade för första gången vad jag förstår helt ärligt om sitt ex och hur det låg till där. Men även här så tror jag att hon förlorar på att tvingas berätta när folk letat fram fakta och ställer henne mot väggen. Halvsanningar och sådant är aldrig bra och när man så att säga blir avslöjad och tvingas berätta som det verkligen var så tror jag ju inte att förtroendet ökar för en. Nu vet vi inte heller om Annica sagt allt, men hon var mer ärlig än vad jag hört tidigare. Tror jag då…

Hanna & Simon (skärmdump från TV11)
Hanna & Simon. Förra årets vinnare och årets?

Hanna hade inga “lik i garderoben” och just det tror jag är ytterligare en anledning till att hon kommer att vinna Big Brother 2012. Hon har inte kört med halvsanningar eller försökt försköna bilden av sig själv. I slutändan så är det sådant som folk gillar och kommer ihåg.

Peter Orrmyr (skärmdump från TV11)

Att se Peter Orrmyr åter i Big Brother-huset var väldigt kul som sagt. 24/7 gick varm kan jag säga, även om jag inte riktigt hann att se allting. Men jag kollade så mycket jag kunde i alla fall…

Förra årets finalister lämnar huset (skärmdump från TV11)

Förra årets finalister lämnar huset…