Självrannsakan

Självrannsakan är väldigt svårt för många av oss. Att sitta och ha åsikter och tankar om andra människor som man inte mött och ge dem epitet är alltför lätt. Detta har jag tänkt mycket på idag. Det gäller ju många som man bara träffar ibland och kanske är det lite av den där spegeln som jag skrev om tidigare. Man dras till det som man själv inte vill se hos sig själv.

Ju mer jag tänkt på hur jag själv agerar, ju mer övertygad blir jag om att man ska vara väldigt försiktig med vad man skriver om i cybervärlden. Allt är inte svart eller vitt, även om det många gånger är enklare att ge människor etiketter för att sedan få slippa att tänka vidare. Det är en genväg och något som jag tyvärr använt mig alltför ofta av.

Den enda person jag känner och kan döma är mig själv. Tror jag. Fast det är ju så att jag försöker lära känna mig själv genom detta liv, och många gånger så har jag svårt även med att veta vem jag egentligen är.

Ett svar till “Självrannsakan”

  1. Självrannsakan är något jag borde göra, men inte gör – en kort stund innan sängdags. Hände dock i dag på morgonen, då jag kända att jag i nattens sena inlägg efter att jag skrivit i min blogg om helgens golftävliing US Masters gnälde över att den mycket bra golfspelaren Peter Hansson bara kom trea. Så det fick bli ett nytt inlägg, där jag fick till lite bot och bättring. Nyttigt i alla mina angelägenheter. Kanske något att tänka på för alla och en bättre värld.

Kommentarsfunktionen är stängd.