melodifestivalen2012_logga Jag kan inte låta bli. Är schlagerbög uti fingerspetsarna och när jag hittade Tofflans länk till smyglyssningen så kunde jag inte låta bli. Sen var jag fast… så här kommer mitt omdöme efter en minuts lyssning gällande Melodifestivalen 2012 delfinal 1.På lördag klockan 20.00 i SVT1 med Helena Bergström, Sarah Dawn Finer och Gina Dirawi som programledare så drar 2012 års karusell igång…

Deltävling 1 i Växjö den 4 februari

1. Sean Banan – ”Sean Den Förste Banan”
Rolig koreografi, snyggt dansande och något bättre än vad jag trodde. Dansmusik är aldrig fel, även om texten är usel. Man kan ju alltid dansa till “här glider kingen in” vilket borde varit titeln på låten istället.
Betyg: **

2. Abalone Dots – ”På väg”
Halvsurt och med en melodi som inte säger mig ett dugg. Vinner nog på fler lyssningar. Men alldeles för mainstream för min smak.
Betyg: *

3. The Moniker – ”I Want To Be Chris Isaak …”
Börjar hopplöst och säger mig ingenting. Men sen när refrängen kommer så blir det bättre. Lite karaktär och faktiskt enligt min smak bättre än förra årets jobbiga bidrag.
Betyg: ***

4. Afro-Dite – ”The Boy Can Dance”
Det låter likadant som för 10 år sedan. Till och med lite sämre tycker jag. Disco på Afro-Dites sätt och den här gången räcker det inte till seger. Ja, inte ens till avancemang till den stora finalen. Danspotential men helt bortglömd efteråt.
Betyg: **

5. Dead by April – ”Mystery”
Sångaren som inleder är ok, men sen kommer gaphalsen och vrålsjunger på ett sätt jag inte gillar. OK refräng men inte mer.
Betyg: *

6. Marie Serneholt – ”Salt And Pepper”
Lättuggat och förutbestämt. Behöver nog fler lyssningar. Men detta tror jag inte går vidare. Ointressant helt enkelt.
Betyg: **

7. Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern – ”Jag reser mig igen”
Jag gillar Flincks röst. Raspig och fyllig. Låten är inte så tokig och jag tror att den kan skrälla och gå vidare. Det beror helt på hur han klarar nerverna under direktsändningen. Ganska skön melodi.
Betyg: ***

8. Loreen – ”Euphoria”
Frågan är om jag ryst första gången jag hört ett bidrag som jag gjorde nu med Loreens nya låt? Den låter ju helt underbar och jag går igång direkt. Dansmusik av bästa märke. Vill höra mer och av det jag har hört så är hon min favorit i delfinal ett. Utan tvekan.
Betyg: *****

Direkt till final
Loreen (bilden) och Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern

Andra chansen
The Moniker och Sean Banan

Loreen

Läs även andra bloggares åsikter om melodifestivalen, Loreen, schlager, musik, intressant

Annonser