Stefan Löfven

Ny partiledare för socialdemokraterna blir Stefan Löfven. Det är inte mycket jag vet om Löfven om jag nu inte tar Google till hjälp dårå förstås. Han har varit ordförande för IF Metall sedan 2006, är 54 år gammal och har faktiskt jobbat med annat än politik tidigare. Svetsare var hans yrke.

Han är för kärnkraft, för euron och ser ekonomisk tillväxt som en av de viktigaste frågorna. Rent allmänt så känns han gedigen och väl rotad i det han tror på.

Lugn, trygg och en som tänker igenom saker och ting, vilket är precis motsatsen till Håkan Juholt. Och ändå känns det som om han ändå inte helt fastnat i det gamla. Det är min högst subjektiva uppfattning om honom.

Stefan Löfven sitter inte i riksdagen. Få känner till honom och många vet inte alls hur han kommer att bli som partiledare. Makthavare.se har mycket bra information om Löfven.

Tiden får utvisa om han fungerar som en enade kraft för detta blödande parti. En del kritik har ju redan kommit genom Lena Sommestad och Lotta Gröning. Sommestad ville ha en kvinna oavsett och Gröning ser ännu inte botten för partiet eftersom de nu missade en lysande möjlighet till en öppen process och ett moderniserande av partiet.

Andra bloggar i samma ämne
Ann Helena Rudberg – Stefan Löfven är en man
Marknadsliberalen – Stefan Löfven klokt val för S
Roger Jönsson (s) – En käftsmäll som heter duga och socialdemokraternas framtid
Parkstugan – VU föreslår en som inte tiger
Martin Mobergs betraktelser – Stefan Löfven ett bra val med tanke på…

Läs även andra bloggares åsikter om Stefan Löfven, socialdemokraterna, partiledare, IF Metall, politik, intressant?

Annonser