10-årig pojke lämnades i kylan av sin pappa

Tyvärr så solkas kvällen av någonting som gör mig så förbannad och vred. En 10-årig pojke lämnades utan ytterkläder i denna 8-gradiga kyla ensam för att han hade spelat dålig innebandy i Storvretacupen av sin egen pappa!

innebandy

Fy fan vilket agerande av en förälder. Jag hoppas verkligen att han blir polisanmäld och att de sociala myndigheterna kopplas in, för någonting måste ju vara fel i skallen på pappan.

Pojken stod och grinade i kylan när en annan coach kom fram till honom. Han berättade då att pappan hade åkt hem och lämnat honom där. Ledaren fick tag i pappan som svarade att “pojken hade spelat för jävla dåligt och kunde gå hem”.

Pojken bor i stockholmsområdet och Storvreta ligger ett par mil norr om Uppsala. Som Tofflan så rätt påpekar i en kommentar så var det inte från Storvreta pojken blev lämnad utan från Fyrishov i Uppsala. Pappan hade tagit med sig pojkens ytterkläder för att straffa honom. Tala om barnmisshandel!

Jag förutsätter att pappan polisanmäls av de ansvariga för Storvretacupen. Så här får det bara inte gå till!

Som tur var så kunde en lagkompis från hans klubb vända tillbaka och ta med sig pojken så han fick åka hem med dem. Men hur roligt är det för en 10-årig pojke att komma hem till en sådan pappa? Jag hoppas verkligen att hans mamma agerar som en ansvarig förälder och inte låter pappan få fortsätta trakassera pojken.

Uppdaterat:
Nu skriver även Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter och SvD om detta.

Uppdaterat 2:
Pappan är nu polisanmäld enligt UNT.

Uppdaterat 3:
Nu går förstahandskällan om att det handlade om en viss förening ut med följande på sin blogg:

EN SERIÖS FÖRENING MED IDÉELLT HÅRT ARBETANDE INNEBANDYÄLSKARE HAR INDIREKT PEKATS UT GENOM EN KÄNSLOMÄSSIGT SATT RUBRIK SOM BYGGTS PÅ ANDRAHANDSUPPGIFTER. HELA HÄNDELSEN HANDLAR OM TVÅ OLIKA POJKAR VARAV DEN ENA TILLHÖR DEN NAMNGIVNA FÖRENINGEN, HAN ÄR VÄLBEHÅLLEN OCH TRYGGT OMHÄNDERTAGEN.
DEN ANDRA POJKEN (SOM ÖVERGAVS) SOM NÄMNS HÄR NEDAN I MIN BERÄTTELSE ÄR INTE IDENTIFIERAD OCH DET FINNS INGENTING SOM KNYTER HONOM TILL DEN FÖRENINGEN SOM TIDIGARE HAR ANGIVITS. ARBETE MED ATT IDENTIFIERA POJKEN OCH FÖRÄLDERN PÅGÅR, ÄR DET NÅGON SOM VET NÅGONTING OM DETTA BÖR DET MEDDELAS TILL POLISEN.

Hela posten kan du läsa här och ja, det är inte jag som använder stora bokstäver utan bloggägaren. Nu säger han alltså att den tidigare namngivna föreningen INTE ALLS har med detta att göra. Den här historien blir allt märkligare måste jag säga.

Läs även andra bloggares åsikter om Storvretacupen, innebandy, barnmisshandel, intressant?

18 svar till “10-årig pojke lämnades i kylan av sin pappa”

 1. Visst kan man tycka en massa om att han blev lämnad, men vi kan ju alla vara överens om att han spelade dåligt.

 2. Varför kan ingen gå ut och säga att det hände inom vår klubb, killen tillhörde oss, osv. ?
  Det är verkligen SKUMT. Jag tycker det är att svika, inte bara denne pojke, utan alla som utsätts för vuxnas osunda tryck på prestationer. Har läst att han kom från Åkersberga, var det oxå hans klubb?

 3. Jag är så upprörd över det inträffade. Det gör så ont att barn råkar ut för sånt.

  Hur många ggr tidigare har haj inte fått lida, vid misslyckanden?! självklart är detta inte första gången.

  Mitt tänkande går till mamman, vad är det för en kvinna? som tillåter något dyligt?!

  Själv varit fotbolls förälder, men inte i närheten av sådana sjuka händelser.

  Han ska helt klart straffas, för vad han gjort sitt barn. Inget annat är ok,

  En vuxen människa som inte har mer vett & etikett.

  Händelsen igår kanske bled en räddning för detta barn.

  Jag skulle vilja ha tag på pappan, säga i hans ansikte vad jag anser om sådana som han.

  Kanske borde vi vara fler som anmäler, då Svensk rätts samhälle inte står på våra barns sida utan mera världens barn.

  Jag är så arg på pappan, att jag kan brista.

  MvH mamma& farmor, med vett& etikett

 4. Jag håller med uppdatering 5 om att det blir märkligare och märkligare. Helt plötsligt är det inte bara ett barn utan två?! Hmmmm….

 5. Det är precis sådant här vårt samhälle dresserar oss till att göra. Media drillar oss till att vara maximalt lyckade i sport eller kändisar i TV. Gud förbjude annat. Kanske saknar man möjlighet till utbildning och satsar allt på innebandy. Egoism, oförmåga att ta ansvar, se konsekvenser, sätta saker i sitt rätta perspektiv.

  Samhället har gått fel och då går människorna vilse också.

  Kasta ut TVn, umgås, tänk själv efter vad som är rätt (var inte så jävla PK).

 6. Siv: För mig är det självklart att skriva om detta. Jag uppdaterar också posten så fort jag får reda på någonting som jag tycker är av värde. Detta berör mig och det ska inte tystas ner. Det är precis som du skriver, väldigt ok i andra fall att skriva om allt möjligt, men nu verkar några ha tagit på sig någon form av ”problematiseringsrock” bara för att känns det som.

  Tofflan: Tack för påpekandet. Jag har fixat det. Ja, frågan är ju om pappan är lämplig som pappa? Får se vad som kommer fram mer i detta hemska ärende.

  Kalle och Vaike: Jag kan bara hålla med.

 7. Jag blev mest förvånad över motreaktionen – att alla vi som delade nyheten gjorde fel. Det är väl sjuhundrade – minst? – gången som någon/vi fejjan/twitter-delar en sån nyhet och kommenterar ”fy tusan” men plötsligt så är det fel de som motreagerar man undrar varför Siriusledaren pratade med tidningen om det och vad vi andra tillför genom att forstätta dela det. Sen när bloggar/tidningsrapporterar INTE svenska folket om människors, provatrpersoners, tilltag som upprör dem? Hajade inte riktigt vad som var så annorlunda denna gång.

 8. Det var inte i Storvreta pojken blev lämnad utan i Uppsala, utanför Fyrishov. Tack och lov att nån hjälpte honom i alla fall. Men det måste ha tagit emot rejält att se till att pojken kom hem. Fy 17, den del borde inte skaffa/ha barn!!!!!!!! Hoppas pappan får ett riktigt kännbart straff och att pojken får komma till nån som bryr sig.

 9. Hårresande! Det finns absolut inget försvar för ett sådant tilltag. Inga undanflykter eller bortförklaringar i världen duger. Detta är åtalbart. Det kan heller inte vara en engångsföreteelse och jag antar att huvudet har suttit tämligen löst på denna pappa sedan tidigare. Pappan bör åtalas, ta konsekvenserna av sitt handlande och myndigheterna bör göra en ordentlig utredning.

 10. Åsa: Jättebra föräldrar? Hur tänker du nu? Man gör bara inte så här mot sitt barn. ALDRIG! Sen skriver du att det ”brast” för en… det kan väl vara möjligt EN gång, men han hade samma rabiata inställning när de ringde honom och då är det fanimej något fel i huvudet på karln!! Varför ska ledarna anmälas för bristande ansvar? De tog ju hand om pojken?!
  Att gå ut i pressen är utmärkt, just för att sådana här saker ska uppmärksammas och visa på att det är så fel som det bara kan bli. Det finns inga förmildrande omständigheter i detta fall anser jag.

  Jeppsson: Håller helt med dig om att en förälder aldrig får riskera ens barns liv på det här sättet. Handlandet av pappan var helt galet men att använda sig av stenåldersmetoder vill inte jag för att straffa honom. Jag tror att den uppmärksamhet som detta nu skapat och det fokus pappan får på sig är bra och kanske kanske kan få honom att förstå att han har ett levande barn att göra med. Stackars pojke!

 11. Svar til Åsa: Brast? Du skojar? Ett litet barn kan dö av 8 minus!!!!! De förstår inte att de dör om de lägger sig och vilar när de blir nedkylda, för man blir fruktansvärt trött när man blir det..En förälder får aldrig någonsin riskera sina barns liv….aldrig ens en gång.
  Måtte fanskapet bli piskad på stadens torg!!!!

 12. Jag tycker pappan agerat helt fel om det som står i artikeln är sant. Jag tycker inte heller det är fel att det blir en granskning/anmälan.

  Men så svart tycker jag inte självklart att det är.

  Jag tycker t ex ”idrottsledningen” agerat fel som går ut i pressen. Vad är deras syfte med det? Hjälpa pojken eller få en hjältegloria?

  Du, och jag, har också möjlighet att göra en anmälan. Jag känner att jag inte har tillräcklig kunskap om det. Jag vet inte vad som hänt vad som ligger bakom.

  Föräldrarna kan vara jättebra föräldrar och det brast för en av dem just ikväll, någon väljer att gå ut i pressen och allt blir jättestort. Ska inte ledarna också anmälas för bristande ansvar?

Kommentarsfunktionen är stängd.