Politik är svårt

Politik är svårt. Många går igång så till den milda grad att vänskap hotas. Jag har varit med om det. För mig är det viktigt att få uttrycka vad jag känner utan att för den skull packas ihop med de känslokalla och de som saknar empati. För så är det inte, men berättar jag att jag gillar Alliansen och röstar liberalt så slutar argumenten för en del. Det är lika med empatilös, egoist och jag vet inte allt.

Det blir då bara pajkastning och tyvärr så dras jag själv med i detta ibland, vilket en del av mina ord om Håkan Juholt visade i tidigare poster.

Ulf Kristersson

Politik är svårt. I grunden så är mitt val baserat på ideologi. Men jag påverkas givetvis av det som händer i den dagsaktuella politiken. Jag är nöjd med Alliansen och vad de gjort under de år som de varit vid makten. Grunden för allt reformarbete och möjligheter till generösa bidrag är statsfinanser som är i ordning. Alliansen har börjat i rätt ände och vill se till att statsfinanserna är bra (Sverige har bland Europas bästa finanser) innan en massa löften ställs ut till medborgarna. Arbetslinjen som Alliansen driver är i grunden bra och rättvis.

Sen finns det alltid (och så var det även på sossarnas tid, även om vissa inte vill se det) snedsitsar och saker som inte blir som det är tänkt. Men intentionen att rätta till utan att överge de grundliga principerna finns där. Det är min uppfattning. För jag tror ingen vill jävlas och göra det värre för någon med vilje. De som hävdar detta vill inte se hela bilden. Det är också min uppfattning.

Därför så gillar jag det som bland annat socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (bilden) idag skriver tillsammans med andra: S och SD bluffar om sjukskrivningar. Foto: Johan Ödmann

2 svar till “Politik är svårt”

  1. Tette: Jag lyfter upp din kommentar till en egen post och ska förklara mig lite mer vad jag menar, även om jag i posten skriver det jag tycker. Kram tillbaka!

  2. ”Harkel harkel” … tyckte mig se någon som ”packade ihop” och jämställde de empatilösa (utan verklighetsförankring) med vänsterpartister, för inte alls länge sen. Och det utan att du först fått kastat på dig att du skulle varit på något särskilt sätt personlighetsmässigt genom din politiska tillhörighet. 😮 😉

    Men moderater ÄR ju hur som helst egoistiska, empatilösa, pengadreglande dumskallar – DET går ju inte att komma ifrån!!! hahaha Minns faktiskt inte ens exakt vilket parti du sympatiserade med innan det fanns en allians, men jag minns att vi hade en del diskussioner – utan pajkastning. Om man nu inte kallar all form av politiska argument för just pajkastning förstås?! Det kanske kan se ut så, om man står väldigt långt ifrån varann. JAG uppfattade det inte som det i alla fall. Mer ett vänskapligt politikgnabbande i så fall. 😉

    Måste ju dock höja lite på ögonbrynen när du skriver att du är nöjd med vad alliansen åstadkommit!? 😮 Du har sett hur sjukvård/försäkringskassa/arbetsförmedling söndertrasats va? Och på vilkas bekostnad detta har skett!? Jaja … vi kan ta den diskussionen närmare nästa val. Har ingen energi till sådant just nu ändå. Tyvärr. (lika bra det kanske, hehe)

    Kram!/Tette.

Kommentarsfunktionen är stängd.