Carlqvist sparkad från Barometern

Ingrid Carlqvist Man får inte kritisera vissa företeelser i vårt land. Då åker man ut i kylan vilket journalisten och författaren Ingrid Carlqvist nu har fått erfara. Återigen! Hon har nu sparkats som krönikör för Barometern. Efter endast en krönika.

Anledningen?
Hon bloggade med titeln Malmö lördag: Gud bevare oss för ”antirasister” om hur det ser ut ur ett annat perspektiv än det gängse när SDU demonstrerade i Malmö för en tid sedan.

Och se, så får man inte skriva utan allt ska vara svart eller vitt gällande just detta parti. Om man ens försöker förstå och se en annan sida, då blir det problem. Så stora problem att man som Carlqvist tappar uppdrag och inte är välkommen tillbaka till den politiskt korrekta tidningen med namnet Barometern.

Jag har många gånger blivit irriterade på människor som alltid tar upp PK-kortet (Politiskt Korrekt) men frågan är inte om det i det här fallet här är högst befogat. Att läsa det Ingrid skriver i posten Vikten av att lyssna till sina motståndare visar på att någonting är fel i vårt land.

Vet ju själv att det är svårt att prata om detta. Det är inte alltid svart eller vitt oavsett vilka grupper man talar om, det vet jag mycket väl, men man måste få prata om dem överhuvudtaget utan att bli kallad både för det ena eller det andra.

Läs även andra bloggares åsikter om Ingrid Carlqvist, Barometern, åsiktsfrihet, sparken, journalist, intressant?

4 svar till “Carlqvist sparkad från Barometern”

 1. John: I det där vågar inte de så kallade feministerna ta i ens med tång. De lämnar de hedersförtryckta kvinnorna i Sverige åt sitt öde. Inte trovärdigt i mina ögon. Carlqvist försöker, men det är så svårt och man blir så fort stämplad som både det ena och det andra.

  Monica: Precis så illa är det. I dagens Sverige.

 2. Jag gick in och läste hennes krönika nu. Får man sparken för något sådant, då är det ännu lägre i tak i Sverige än man ens vill tänka på. Det är egentligen helt ofattbart. Och vem kan invända mot det hon skriver? Oavsett var man står politiskt.

 3. Ingrid Carlqvist kritik av mångkulturalismen och feminismen ses inte med blida ögon av makthavarna.

  Om Sofia Arkelstens och Nyamko Sabunis politiska korrekthet kan du läsa om i nedanstående krönika i Barometern:

  ”I dagens Sverige finns omkring 70 000 ungdomar som inte själva får välja sin livspartner, flickor och kvinnor som gifts bort på sommarloven, som mördas, misshandlas och trakasseras för att de har den dåliga smaken att vilja bli ett med det samhälle deras föräldrar valt åt dem.”

  Barometern, Farväl till feminismen?:
  http://www.barometern.se/kronika/farval-till-feminismen%283026434%29.gm

Kommentarsfunktionen är stängd.