Bus eller godis?

pumpa

För det första så är jag som alltid förvirrad när det är man ska fira Halloween. Jag vet att det alltid är den 31 oktober i USA, men i Sverige? En del säger helgen innan och en del samma datum som i USA. Det jag vet är att man absolut INTE ska fira det på Alla Helgons Dag eller den helgen. Det är en helt annan sak!

Så när är det ungarna egentligen ska ringa på dörren och utropa Bus eller godis? Frågar du mig så är det alltid den 31 oktober. Den dagen är den rätta. Men jag vet också att det förekommer helgen innan, alltså nu i helgen eller helgen efter, vilket jag tycker är helt galet.

Förra året så kom det ungar på fel dag och då påtalade jag det för dem…hehehe… de nöjde sig med det och gjorde inget bus. I år kommer jag ladda en skål med godis och dela ut på måndag om det kommer barn, ingen annan dag!

Vilken dag anser du att det ska vara bus och godis?

9 svar till “Bus eller godis?”

 1. Nae, halloween-monster som plingar på (alldeles för sent) och vill ha godis, gillar jag inte. Halloweenfester är en annan sak, men just det där plingandet på dörrar och hot om bus känns bara skitjobbigt.

 2. Ursäkta ett skratt! Vi bor i ett villa-område där barnen berättar för varandra, t.ex. i det huset bor det en grinig gammal gubbe, som inte ger nån godis, inte nån idé att gå dit. Eller också – i det huset bor det en jättetrevlig karl, han delar alltid ut godis. I fjol var det fem grupper och hälsade på – ujujuj.
  Varför – jo, när våra barn var små så lärde vi oss detta. De var ju också ute med ”bus eller godis”.
  Fruktansvärda tradiitioner egentligen 😦

  Innanför väggen bor jag och köper alltid så mycket godis att det blir över till mig själv, haha. Det väljer att välja många småbitar av det godis man själv tycker om, t.ex. kexchoklad. Då kan inte min fru anmärka på mitt godisätande – jag blev tyvärr tvungen att äta upp det som blev över, hahaha. 🙂

 3. Rexxie: Det blir man väl oavsett om man äter godis? Bus eller godis fanns ju inte när vi var små, men gick du inte ut som påskgubbe och ville ha godis?

  Tofflan: För att man kanske kan tänka tillbaka hur det var när man själv var barn? Frågar dig samma sak, gick du aldrig ut som påskkärring med kort och ville ha godis? Halloween har alltid varit den 31 oktober.

  Åsa: Gillar din inställning kring detta, för kommer det inga barn så kan man äta själv…(;-)

 4. Jag har köpt godis i många år, både till påsk och halloween, men det kommer aldrig någon och vill ha det. Så jag har njutit och ätit upp det själv.:)

  I år är ambitionen att vara normalviktig till nyår, men eftersom jag är snäll så har jag pengar liggande ifall det dyker upp barn.

  Vill ju inte ha ägg kastade på mig, de kastas ändå har jag läst i tidningen.

 5. Jag ska köpa godis – och behålla allt själv! Varför ska man ge bort godis till ungar man inte känner? (30 oktober trodde jag att det var Halloween, men jag vet inte. Det är ju en amerikansk sed, inte svensk, från början, så…)

Kommentarsfunktionen är stängd.