spiritday-badge-2011

Idag manifesterar glaad den lila dagen. Det gör jag också på de sätt jag kan. Detta till stöd för alla som mobbas och utsätts illa i samhället för att de är homo- eller bisexuella, transsexuella.
Spirit Day borde inte behövas 2011. Men tyvärr så är det viktigare än någonsin att uppmärksamma att många far illa fortfarande beroende på vem de älskar.

Den senaste som inte orkade längre var 15-åriga Jamie Hubley från Ottawa, Kanada. Att läsa hans blogg är fasansfullt och smärtan går rakt igenom. Det är tungt att veta att unga människor inte har det stöd och den support de behöver för att orka vidare. Jamie är bara en av många som väljer att ta sitt liv, för att omgivningen retar och trakasserar. JamieHubley

I sin allra sista bloggpost skriver Jamie:

Well, Im tired of life really. Its so hard, Im sorry, I cant take it anymore.

2011! Det är 2011 och människor tar livet av sig för vem de älskar! Och ändå måste väl Kanada anses som ett av de liberalaste länderna… tänk då hur det är i Mellanöstern och i stora delar av Afrika?! År 2011! Jag blir så ledsen inombords över att inte kunna göra mer!

Den lila dagen, Spirit Day är för mig en dag av ledsenhet och att minnas alla de som inte orkade längre. Tända ett ljus och be om lättare energier runtom i världen. För det måste väl bli bättre någongång?!

I Sverige kommer den lila dagen att uppmärksammas den 27/10. Mer info här!

Läs även andra bloggares åsikter om glaad, Spirit Day, hbt, lila, Jamie Hubley, homosexuell, intressant?

Annonser