Grattis Alliansen!

Socialdemokraterna och dess VU har idag gjort vägen öppen för Alliansen att sitta kvar även efter 2014. Det är min bestämda uppfattning.

Håkan Juholt må ha blivit friad juridiskt och ha stöd av hela sosseeliten, men bland vanligt folk så är det många gånger precis tvärtom. Den världen blundar VU för och bevakar sina egna positioner.

Håkan Juholt

Jag har pratat mycket med arbetskamrater och vänner om vad de tycker om Juholt och i de allra flesta fall så är det moralen och trovärdigheten som saknas. Han är inte trovärdig som ledare för socialdemokraterna och att då inte lyssna på de som är partiets väljare gör utgången av 2014 års val givet.

Grattis Alliansen!

Läs även andra bloggares åsikter om Håkan Juholt, fuskare, bedrägeri, socialdemokraterna, moral, intressant?

10 svar till “Grattis Alliansen!”

 1. Tack Monica. Ja, jag är medveten om alla felstavningar. Jag skriver för fort och trampar fel. Mitt skrivbord har dessutom tappat bort flera bokstäver, Jag måste skriva texten för sig och rätta till den för at sedan klistra in den. Jag har ingen tålamod och skäms.

 2. Från att ha haft uppfattningen att han borde avgå omgående, så svängde jag. Jag hade fyllt i blanketten på samma sätt som han gjorde. Vad har de för administrativ personal? Kontrollerar de ingenting? Att kontrollera belopp, reseräkningar etc har gjorts på alla ekonomiavdelningar jag varit på.

  Jag tror också de kommer att se sig om efter en ersättare om han inte snabbt kan vända siffrorna, men det är en internpolitisk sak.

  Nu kanske fokus kan vändas till något viktigare, t ex hur vi på bästa sätt ska klara oss igenom en stor finanskris.

 3. Jag är inte helt övertygad om att han kommer att sitta kvar hela vägen till 2014.

  Att VU idag har gett sitt stöd tolkar jag mer som ett sätt att visa att de (VU) inte bara kastar ut (nästa) partiordförande så fort det börjar blåsa lite, samt att ge lite andningsrum för att försöka få fram nästa ordförande; vad som händer på sikt är nog mer öppet…

  Skall vi gissa på att HJ är borta till våren?

 4. Ja du Fanders S. (:-) du har rätt i mycket (trots alla ivriga stavfel). Framför allt: utbildning i retorik – viktigt, viktigt.
  Och helt klart skulle det vara bra att göra en distinktion mellan arbete och anställning. För att inte tala om ”sysselsättning”.

 5. Att Juholts affären påverkar opinionen är helt klart, men påverkan går i två riktningar: för somliga, som hatar sosarna eller är besatta rövslickare av de borgerliga skadar denna affär socialdemokratiska partiet. Bågra befarar och andra önsketänker ett valnederlag för sossarna. Men jag tror att dey finns en annan effekt som är med undermedvetet och grundläggande. Man tappar förtroendet för den representativa systemet, som inte längre representerar någon.
  Det faktum att benämningen ”politiskt förtroendevald” förvandlas till ”poitiker” (”Vi politiker” säger dem) gör att ”politik” blir ett konstigt yrke och en försörjningssätt som inte kärver annan kunskap än vistelse i partiets korridorer enda från barndomen. Har hans/hennes föräldrar cokså varit ”politiker”, då blir t o m en släktangelägenhet. Man ärver då uppdragen med alla dess förmåner.
  Det pågår en massiv rörelse mot parlamentarismen och flerpartisystemet och man aviserar manifestationer denna lördag i hundratas städer. En sanering av den rådande sjukdomen måste börja med en regel som hindrar någon från att behålla ett politiskt uppdrag längre än tio år. Och sedan ska man driva på en seriös utbildning i Retorik som lär oss att avslöja alla de ord som vi köper i den politiska diskursen. Man ska sluta att kalla de förtroendevalda ”politiker”. Men ska skrata när moderåttorna kallar sig för ”arbetarpartiet”, när de egentligen bode kalla sig ”arbetetsparti”. Ty de är bara intresserade av att vanligt folk (inte de själva) ska jobba ihjäl sig och köpa och främja produktionen, Men problemet med ordet ”arbete” är att den blandas samman med ”anställning”. Det som på svenska kallas ”arbetsförmedling” geter i andra språk ”anställningsförmedling”. Det finns massor som är anställda och inte gör ett dugg, andra som bara tillverkar skit och miljöförstöring. Det finns å andra sida många människor som arbetar och utnyytjas utan lön (typ hemmafruar) eller gör nytta helt obetalt som arbetslösa och idealister. Vi ska sluta att häja den fulla syselsättningen och sträva efter ”méningsfull syselsättning”. Och vi ska fdriva sekulariseringen på riktigt, så att vi inte faller i fällan och talar om Marknaden som om det vore en mytisk personlighet. Ja, i romarnas olymp fanns en gud som hette Mercurius och vad marknadens och tjuvarnas gud.
  Björklund talar mycket om matte som den viktigaste kunskapen, den som robotiserar medborgarna bäst. Vi måste följa rådet om etymologisk medvetenhet, en helt åsidosatt och föraktad kunskap. Ordbildnigslära och att förstå hur vi manipuleras med ord, är viktigt.

 6. Ja du har nog rätt i det här. Jag kommer nog rösta blankt nästa gång, ingen tilltalar mig och ingen går att lita på. Vem bryr sig om den vanliga lilla, arbetande människan? När de partiet kommer ska jag rösta på något igen!

 7. VU har verkligen gjort (s) en björntjänst i och med detta. Det är bara att gratulera Alliansen.

Kommentarsfunktionen är stängd.