170 vindkraftverk i Uppsala

Uppsalatidningen skriver om att det planeras 170 vindkraftverk kring Uppsala. Äntligen utropar jag! Äntligen så tar någon tag i detta och det är Vectura Konsultning AB tillsammans med kommunen som har analyserat läget i och kring Uppsala.

Jag säger bara, upp med dem. Så fort det går! Vindkraft är det absolut renaste som finns och eventuella klagomål såsom att de låter för mycket eller förstör landskapsbilden är ju nonsens. Jämför då med andra energikällor så ser vi att dessa problem är struntsaker.

De blir 150 meter höga och står 600 meter ifrån varandra. Platserna är inte spikade ännu, men jag hoppas verkligen att de går vidare med detta. Kommer alla 170 upp så motsvarar det nästan 50% av energianvändningen i kommunen. Tänk, vilken känsla att kunna ha världens renaste enerikraft runt Uppsala som ger så många energi!

Läs även andra bloggares åsikter om vindkraftverk, Uppsala, energi, Vectura Konsultning AB, miljö, intressant?