Resan till Göteborg

Vi åkte, jag och Frida till Göteborg för att titta på:

Ringo Starr

Väderprognoserna innan var riktigt illavarslande med låga 13 grader och regn, men när jag öppnade tågdörren mot Sveriges framsida så såg det ut så här:

Sol i Göteborg!

Temperaturen var mer än 10 grader kallare än hemma, vilket faktiskt var rätt ok när vi ändå hade sol då och då. Det var värst väder någon timme innan Göteborg, där var det mörkt och regntunga moln.

Ullevi

Vi bestämde oss för att gå till Sankt Sigrids plan och vårt sovställe. Vi passerade då Ullevi som jag har i färskt minne från 2009 då jag såg Madonna där.

Fotpaus

Vi promenerade en redig bit och tog oss en liten paus på vägen.

Ingång till Sankt Sigfrid

Framme vid Sankt Sigfrid Bed & Breakfeast som låg på Sankt Sigfrids plan 7 med en synnerligen modest ingång. Men det blev bättre… (;-)

Inga datorer här inte!

Här används inga datorer utan här är det vanlig bok som gäller för bokningar. Det var en trevlig dam som tog emot oss och vad jag förstod så drev hon det mesta ensam. Såg inte till någon annan i alla fall.

Bäddarna

Jag vill alltid ta ett foto på sängen jag sover i när jag bor på hotell, pensionat eller vad det nu heter. Det får mig att minnas bättre hur det var och dessa sängar var väldigt sköna att sova i.

Godkänd bild med Frida

Detta är den enda bild jag får lägga ut där Frida är med. Hon är stenhård numera på när det gäller detta att synas på min blogg. Det kallas väl hög integritet. Hon ser ju inte så glad ut just här, men vi hade väldigt roligt dessa timmar tillsammans. Skrattade mycket och skojade en hel del med varandra. (Pss.. säg inget till Frida men jag tog faktiskt ett par bilder till på henne där hon är jättefin, men skulle jag lägga ut dem på bloggen så skulle jag vara död, så det törs fan göra…)

Balder

Frida är lite rolig hon, hon vägrade att åka Balder men älskade att åka Lisebergbanan och Flumeride. Åtminstone Lisebergsbanan är ju i paritet med Balder när det gäller fart och fläkt. Jag var nära att övertala henne och jag ville ju inte åka själv, så Balder har jag kvar att uppleva även efter denna resa. Kön var ju också bara 20 minuter vilket klarade en av mina kriterier (åka om kön var kortare än 30 min). Ny chans snart?

Flumeride

I Lisebergbanan så vågade jag inte ta upp mobilkameran, det gick undan utav sjuttsingen och för första gången så var jag inte ett dugg rädd. Tidigare har jag alltid ogillat när man är på väg upp till högsta punkten, men det kände jag inte av nu. Och sen när vi svischade ner så njöt jag faktiskt… nästa gång blir det åkband och utan någonting annat att passa. Nu kostade varje tur 60:-, vilket blir en del om man åker några gånger.

När vi hoppade på Flumride, då vågade jag ta bilden ovan när vi var på väg upp. Frida envisades med att jag skulle sitta först och jag begrep ju att det skulle innebära en del väta…

Sjölejon, valross eller?

Men SÅ mycket väta var väl inte vad jag trodde. Såg ut som en kölhalad valross efteråt och Frida hon skrattade och skrattade. Faktiskt så var det värt allt. Så fort vi pratade om detta sedan så gapflabbade hon…undrar varför? (;-) Det var roligt och jag skulle gärna åka den igen. Längst fram!

Stora scenen

Drygt en timme innan konserten skulle börja så gick vi till stora scenen och det var nog tur det, för det hade kommit massor av folk.

Den fina vädret höll i sig.

Många ville se den gamle exbeatlen och vi hade tur som kom så pass nära som vi ändå gjorde.

Ringo och hans band kör igång!

Ringo Starr & His All-Starr Band har funnits i flera uppsättningar. Med min mobilkamera så blev det inte bättre än så här.

110610_16

Den elfte uppsättningen av bandet består av Ringo Starr, Wally Palmar, Rick Derringer, Edgar Winter, Gary Wright, Richard Page och Gregg Bissonette.

Varje medlem fick sjunga och lira ett par av sina egna hits med tidigare band. Talking in your sleep och Broken Wings var ju populära när jag var i 20-års åldern, så tala om att jag blev positivt överraskad när The Romatics och Mister Mister frontfigurer var med i bandet. Kul! Hela konserten var riktigt bra och det märks att det är riktiga rockers som är på scenen. Jag blev glatt överraskad över konserten och var riktigt upplyft efteråt.

Ringo

Eftersom jag inte fick någon bra bild på Ringo, så tog jag en på affischerna som fanns på Liseberg. Starr spelade ju flest låtar och några av hans klassiker körde han ju givetvis, till publikens stora glädje. Den där gula ubåten och lite andra låtar.

Recensioner av konserten: SvD, Göteborgs-Posten, Expressen

Låna en cykel?

Hittade detta i Göteborg. Styr & ställ heter det och är cyklar som man kan låna till en billig penning om du inte håller dig till 30-minutersregeln, Gratis under 30 minuter. Varför finns inte detta i Uppsala?

Frida på Bengans

Dagen efter så strosade vi runt i Göteborg. Frida ville hitta en butik med vinylskivor och det vi hittade var Bengans.se. Ett paradis för Frida. Hon köpte en färgglad vinyl med T. Rex.

Madonna - ikon?

Själv hade jag tankarna på helt annat håll…

Väntar på att tåget ska komma. Det var fina timmar i Göteborg med Frida. Vi hade som sagt var mycket roligt och Ringo Starr var över förväntan för oss båda. Tågresorna gick bra utan större förseningar, även om vi var dubbelt så många på hemresan (ett havererat tåg i Falköping).

Men att komma till Stockholm var verkligen som att stiga ut till en bastu. Vi var lite halvstressade för att hinna med vårt Uppsalatåg och sprang en del i hettan. När vi äntligen kom på tåget så var det så hett, så hett…

Detta var kul och detta gör jag gärna om. I morgon… (;-)

Nu blir det dock en vanlig arbetsvecka till. Ellet går på fritids och tjejerna har sommarlov.

4 svar till “Resan till Göteborg”

 1. Maggan Eriksson: Det var en mycket trevlig kväll och vi är också så nöjda. Kul att du skrev hos mig. Allt gott.

  Tofflan: Nej, det blev inget Balder. Vi hade det väldigt bra. Tyvärr alldeles för kort. kram

  Mari Lundgren: Tack för upplyftande ord. Stor kram tillbaka.

 2. Vi var också i Göteborg, enkom för att se Ringo. Det var värt allt – inklusive tåghaveriet i Falköping (vi kom tre timmar försenade till Stockholm)! Såg förresten Ringo redan 1963 i Stockholm – vi var yngre då! I alla fall på utsidan (insidan fyller ständigt 25!)

  Maggan

 3. Spegelbilden på er är urhäftig! 😀 Va? Ville hon inte åka Balder? Vid Balders balle! Det enda jag åker på nöjesfält är berg- och dalbanor. Det som bara går runt mår jag illa av.

  Ser ut som om ni hade bra dagar och det var ju det viktigaste!

  Kram!

 4. Hej !

  Åh, jag blir riktigt avis på dig – vilken härlig helg i Gbg ,har inte varit där sen jag var liten .
  Så härligt att få läsa allt ni gjorde & att du hade så kul -gör livet så mycket mer värt när man får göra såna här utflykter .

  Ha det bäst & var rädd om dig & de dina 🙂
  Kramen kommer här 🙂

  P.s har kisse kommit till rätta ?

Kommentarsfunktionen är stängd.