Om sena aborter

Vi anser att kvinnan har rätt till sin kropp och därmed också rätt att själv få fatta avgörande beslut som rör hennes kropp. Det är därför vi med oro följer den senaste tidens diskussioner om sena aborter.

Detta skriver gynekologerna Kristina Gemzell Danielsson och Lena Marions tillsammans med Åsa Regnér, RFSUSvD Brännpunkt gällande den senaste tidens debatt om sena aborter.

Frågan jag då ställer mig är om de då även tycker detta när det handlar om andra saker? Om hon vill sälja sin kropp för pengar, så måste ju rimligtvis även det var ok för er, eller? Allt som rör hennes egen kropp är således ok enligt ert sätt att resonera.

Då borde ju abort vara tillåtet i vilken vecka som helst, eller? Det handlar ju om att hon ska få bestämma över sin egen kropp som ni skriver. Vart går gränsen och varför ska det då finnas någon överhuvudtaget? Jag tycker inte att det resonemanget håller helt enkelt utan är ett foster livsdugligt så är det fel med abort. Idag är gränserna så nära varandra så att det är läskigt när jag läser om sjuksköterskan som i år varit med om att två foster levt upp till en timme efter aborten.

Jag har skrivit om detta tidigare och kan inte förstå varför livsdugliga foster ska tas av daga och därför bör abortgränsen sänkas så inte ens detta är möjligt. Har man gått så långt i en graviditet så bör det, både ur etiskt- och moraliskt perspektiv, vara så att livet värnas och fostrets väl och ve kommer i första hand.

Läs även andra bloggares åsikter om abort, foster, abortlagstiftning, RFSU, intressant?

2 svar till “Om sena aborter”

  1. Åsa: Vad jag förstår så är 22 veckor den tidigast födda som har överlevt. Jag tycker att spannet emellan detta ska vidgas nu eftersom vetenskapen kan rädda allt yngre. Det är bättre att göra det innan bebisar som är ännu yngre överlever. Att göra abort på grund av att barnen är svårt sjukt är en sak, men att göra abort av andra skäl så sent tycker jag är omoraliskt och oetiskt.

  2. Men fonster som aborteras i vecka 18 är ju inte livsdugliga ändå, de lever när de aborteras, men än kan vi tydligen inte rädda någon som föds i vecka 18.

    Det är få aborter som sker så sent och jag antar att det är mycket genomtänkt att göra abort då.

    Jag tycker att det är bra att möjligheten finns till även sena aborter.

    En annan sak är att det är trist att så många känner att de behöver göra abort, rätt barnfientligt samhälle vi har.

    För övrigt tycker jag att en kvinna, även män, har rätt till sin egen kropp även på andra sätt, dvs t ex att sälja sex.

Kommentarsfunktionen är stängd.