ESC 2011: Inför semifinal 2

Eurovision Song Contest semifinal 2 i Fortuna Düsseldorf Arena och programledare är Anke Engelke, Judith Rakers och Stefan Raab. Ikväll är det mer spännande för mig än i tisdags och det beror INTE på Sverige. Faktum är att jag bryr mig mer om ett annat bidrag. Går Sverige vidare är det kul, men för mig är det viktigast att underbara Dana går vidare.

19 bidrag gör upp om 10 platser i den stora finalen som går på lördag den 14 maj. En jury fördelar 50% av rösterna och vi tittare de övriga 50%. Mina betyg inom parentes och några kan vara ändrade sedan min första post i ämnet.

01. Bosnien & Herzegovina – Dino Merlin – Love In Rewind (3)
02. Österrike – Nadine Beiler – The Secret Is Love (3)
03. Holland – 3JS – Never Alone (2)
04. Belgien – Witloof Bay – With Love Baby (-)
05. Slovakien – TWiiNS – I’m Still Alive (2)
06. Ukraina – Mika Newton – Angel (3)
07. Moldavien – Zdob și Zdub – So Lucky (1)
08. Sverige – Eric Saade – Popular (2)
09. Cypern – Christos Mylordos – San Aggelos S’Agapisa (3)
10. Bulgarien – Polly Genova – Na Inat (2)

Dana International tävlar för Israel

11. Makedonien – Vlatko Ilievski – Rusinka (2)
12. Israel – Dana International – Ding Dong (5)
13. Slovenien – Maja Keuc – No One (3)
14. Rumänien – Hotel FM – Change (3)
15. Estland – Getter Jaani – Rockefeller Street (3)
16. Vitryssland – Anastasiya Vinnikova – I Love Belarus (1) 
17. Lettland – Musiqq – Angel In Disguise (4) 
18. Danmark – A Friend In London – New Tomorrow (1) 
19. Irland – Jedward – Lipstick (3)

Ni vet ju vid det här laget att Dana International och Israel är min vinnare i årets tävling. Betyget är höjt till det högsta eftersom jag är fast i både melodi och hennes känsla i rösten.

Ett annat bidrag som stigit hos mig är Cypern som fått höjt betyg två steg upp. Han sjunger fint och melodin tilltalar mig mer och mer. Lettlands finstämda bidrag har också stigit hos mig, från en 2 till en 4. Gillar mer och mer.

Eric Saade håller inte i dessa sammanhang. Monoton tuggummipop för kidsen funkar inte och jag är snäll med den tvåa som han ändå får. Jag tror inte han går vidare till finalen på lördag. Det finns 10 andra bidrag som är bättre helt enkelt.

Belgiens acapella sång är denna semifinals hån tycker jag. Visst, det är snyggt i genren men det har ingenting i en musiktävling att göra. Vitrysslands propaganda äcklar mig och jag hoppas just för detta skamtilltag att den inte går vidare.

Mina 10 finalister är:
Bosnien & Herzegovina, Österrike, Ukraina, Cypern, Israel, Slovenien, Rumänien, Estland, Lettland och Irland.

Läs även andra bloggares åsikter om Eurovision Song Contest, Israel, Dana International, musik, intressant?

5 svar till “ESC 2011: Inför semifinal 2”

 1. Hej Katarina!
  Välkommen hit, kul med fler kommentarer kring ESC. Irland tror jag på till final och Saade tror jag inte kommer dit. Spännande att se vem av oss som får rätt. Tjing tillbaka! (;-)

 2. Oj förlåt, nu såg jag att dina finalister låg längst ned. Apropå de tosiga irländarna.

  Tjing
  K

 3. Hej Jerry!
  Kul att följa dig i detta, eftersom vi råkar tycka lite olika alltid när det gääller den där tävlingen. (Och jag har haft rätt gällande alla svenska finalister de senaste fem åren;.)

  Tror Saade kan placera snöret i morgon – även om låten är usel, men får nog en lam placering på finalen i så fall.

  Å vad jag hoppas (och faktiskt tror att) du har fel gällande de två tosiga irländska tvillingarna.
  Jag tror de kommer sluta på en relativt hög placering, typ 10 all in all.

  Den som lever får se!
  Hej,
  K

Kommentarsfunktionen är stängd.