ESC 2011: Semifinal 1

eurovision2011 Semifinal 1 i årets Eurovision Song Contest som gick i Fortuna Düsseldorf Arena och programledare var Anke Engelke, Judith Rakers och Stefan Raab.
19 bidrag gör upp om 10 platser i den stora finalen som går på lördag den 14 maj. En jury fördelar 50% av rösterna och vi tittare de övriga 50%.

Mina nya betyg efter liveframträdandet (inom parentes de jag satte innan):

01. PolenMagdalena TulJestem
Kort kort och mycket ljus och rök. Ok inledning.
Betyg: 3 (3)

02. NorgeStella MwangiHaba Haba
Glatt, frejdigt med positiv ton. Lite svajigt och svagt i rösten ibland. Spar man inte på konfettin till efteråt om man går vidare?
Betyg: 3 (3)

03. AlbanienAurela GaçeFeel The Passion
Kändes lite tamt trots eld och gap. Hon får vara nöjd med en två även efter liveframträdandet.
Betyg: 2 (2)

04. ArmenienEmmyBoom Boom
En jätteboxhandske kan inte rädda detta tramsande. För både låt och röst håller inte alls. Hopplös tjatlåt. Tittar hellre på dansarna och struntar i resten.
Betyg: 1 (1)

05. TurkietYüksek SadakatLive It Up
Börjar bra med rockigt stuk tills den omöjliga refrängen kommer. Refrängen är svår. Sen tycker jag inte om att se kvinnor i bur. Går bort direkt.
Betyg: 2 (2)

06. SerbienNinaČaroban
Den här sticker ut och jag blir mer och mer positiv till den. Ganska skönt sound. Scenbakgrunden är ju enorm och jag väntar bara på ett epilepsianfall. Men jag höjer betyget för gunget.
Betyg: 3 (2)

07. RysslandAlexej VorobjovGet You
Snyggt nummer med lysande skor. I versen så låter han som en speedad Magnus Carlsson och jag charmas av grabbarnas show. Denna går vidare!
Betyg: 3 (3)

08. SchweizAnna RossinelliIn Love For A While
Tyvärr men jag kan inte med den här låten. Inställsamt och tråkigt. Såpbubblor och na-na-na-na gör mig trött. Sänkt betyg.
Betyg: 1 (2)

09. GeorgienEldrine – One More Day
Hysteriskt när refrängen kommer och allt blinkande tar över. Fullständig katastrof när den manliga rapparen totalt sänker allting. Sänkt betyg även här. Det gör ont i mig att lyssna på detta ikväll.
Betyg: 1 (2)

10. FinlandParadise OskarDa Da Dam
Det är någonting i den här låten som får det att krypa i mig. Jag står inte ut helt enkelt att lyssna på pekoralet. Fruktansvärt mesigt och ointressant. Går bort direkt för mig.
Betyg: – (-)

11. MaltaGlen VellaOne Life
Vilket charmtroll och vilken chokladbit. Sen svänger det fint också och refrängen går hem hos mig. Han gör det bra tycker jag och höjer betyget. Kvällens första rysningar av välbehag.
Betyg: 4 (3)

12. San MarinoSenitStand By
Sjunger hon inte väl surt? En låt som går in genom ena örat och ut genom andra. Hissmusik. Säger mig ingenting vilket betyder sänkt betyg.
Betyg: 1 (2)

13. KroatienDariaCelebrate 
Gillar rösten när hon dundrar ner lite djupt. Mmmm… tycker att någon i kören förstör med sursång. Versen är bäst och när hon blixtsnabbt svidar om.
Betyg: 3 (3)

14. IslandSjonni’s FriendsComing Home
Hurtfriskt och ganska tråkigt. Känns gammalt och omodernt. Svag melodi.
Betyg: 1 (1)

15. UngernKati WolfWhat About My Dreams?
En urstark låt som funkar bättre på skiva. Live blir det sämre och koreografin är ren katastrof. Sången tappar också tycker jag. Hon får kämpa…tyvärr.
Betyg: 3 (4)

16. Portugal Homens Da LutaLuta É Alegria
Vilka pajaser! Totalt obegripligt och ren plåga att lyssna på. Det är som ett enda stort skämt!
Betyg: – (-)

17. LitauenEvelina SašenkoC’est Ma Vie
Efter Portugals bidrag så låter det mesta bra och rösten är det inget fel på även om melodin känns igen sedan gammalt. Ganska ointressant och tradigt i längden.
Betyg: 2 (2)

18. AzerbajdzjanEll/NikkiRunning Scared
Jag vet inte jag, men jag tycker det låter surt som ättika och då speciellt när tjejen sjunger. Medioker refräng som är ok, men som jag inte går igång på. För vek på något vis. Dussinlåt som ändå behåller sitt betyg.
Betyg: 2 (2)

19. GreklandLoucas Yiorkas feat. Stereo MikeWatch My Dance
Tycker det även här klingar falskt här och där och den där rapparen gör ingen glad. Ganska svagt live även detta och det hjälper inte att han tar i och gör sitt bästa. Sänkt betyg.
Betyg: 2 (3)

Mina tips innan var: Ungern, Polen, Norge, Ryssland, Malta, Kroatien, Grekland, Serbien, Schweiz och Azerbajdzjan

MItt tips efter är: Polen, Norge, Serbien, Ryssland, Malta, Kroatien, Ungern, Turkiet, Azerbajdzjan och Grekland

Malta var bäst ikväll och Portugal tätt följd av Finland sämst.

Så gick det: Serbien, Litauen, Grekland, Azerbajdzjan, Georgien, Schweiz, Ungern, Finland, Ryssland och Island. Fick in hälften av finalisterna. Malta föll inte Europa i smaken. Tråkigt…

Ett ganska tråkigt arrangemang av tyskarna tycker jag. Ointressanta inslag före varje bidrag och en pausunderhållning som var så tråkig. Bättre kan ni! Hoppas redan på torsdag.

Läs även andra bloggares åsikter om Eurovision Song Contest, Malta, Glen Vella, musik, intressant?

4 svar till “ESC 2011: Semifinal 1”

  1. Tofflan: Sen är jag också förtjust i fransmannen. Vilken känsla! Det är väl bara Lena från Tyskland egentligen där vi tycker totalt olika?

  2. Trist, men Ungern var INTE bra! Malta överraskade – positivt. Finland går fetbort för mig också. Så lite överens är vi allt! 😉

  3. ”Sen tycker jag inte om att se kvinnor i bur.”
    Puss.

    Men gu vad vi tycker olika ibland! Älskar Finland och rådissar Malta.

Kommentarsfunktionen är stängd.