Kärlek & varmt hjärta

Kärleken står över allt

En del hävdar att kristendomen blir urvattnad, om den bara pratar om kärleksbudskapet. Dessa personer tycks i alla fall inte ha förstått kärleksbudets revolutionerande kraft. Jesus provocerade sin tids auktoriteter och sade ”allt vad ni har gjort mot dessa mina minsta har ni också gjort mot mig” och han sade också att det är svårare för en rik att komma in i himmelriket än för en kamel att komma igenom ett nålsöga.

Det värmer mitt hjärta så när jag läser en debattinsändare i senaste numret av Kyrkans Tidning 18/2011. En kristen som jag har stor sympati med namnet Stig Broqvist har skrivit insändaren som är ett svar på prästen Ulla Karlsson och hennes debattartiklar tidigare om synd och skam. Det finns inget högre än kärleken och jag förundras över hur lite en del kristna pratar om detta. De väljer istället fördömandes linje med skuld och skam och vill bara hitta fel och exkludera människor.

Elias ärta

Idag så vågade vi äntligen plantera ut Elias ärta. Den har han odlat i skolan och nu var den tillräckligt stor för att orka med vädret ute. Vi får hoppas att det inte blir minusgrader på natten nu, för då ligger ärtan risigt till.

Johan var på besök

Johan kom på besök idag! Vi bjöd honom på middag och det var så roligt att få besök av honom. Och han verkar ganska nöjd som det verkar… (;-)

Ellet tränar

Efter mat och lite snack så gick jag med Johan till butiken och han var så schysst att han bar hem tjejernas packning. De ska ju till sin mor i morgon. När jag kom hem så möttes jag av synen att tjejerna tränade Ellet på cykeln. Det var så roligt att se…

Mer träning

Jag drog också mitt träningsstrå till stacken medan Linn tog en bild.

Mitt hjärta är varmt idag av mina barn. Alla mina barn. Att få sådana här eftermiddagar och kvällar ger mig energi och hjälp på vägen. Att Johan kom var pricken över i:et och det var så roligt att han gillade maten och tyckte det var ok hos mig.