ESC 2011: Inför Eurovision Song Contest 2011 del 4

Sista delen av Inför Eurovision Song Contest går ikväll av stapeln klockan 21.00 på SVT. Programledare och jurybossan Christer Björkman leder sina tyckare Sarah Dawn Finer, Andreas Johnson, Christine Meltzer, Lotta Engberg och Thomas Lundin för sista gången med en fast och rapp hand.

Kvällens bidrag kommer från Rumänien, Estland, Vitryssland, Lettland, Danmark, Irland samt de fem som alltid får vara med Frankrike, Italien, Storbritannien, Tyskland och Spanien.

Lena Meyer-Landrut_esc2011
Lena Meyer-Landrut har enligt mig ett bättre bidrag i år än 2010.

De länder som panelen betygsätter är (med mitt eget betyg inom parentes):

RumänienHotel FMChange (3)
EstlandGetter JaaniRockefeller street (3)
VitrysslandAnastasia VinnikovaI Love Belarus (1)
LettlandMusiqqAngel In Disguise (2)
DanmarkA Friend In LondonNew Tomorrow (1)
IrlandJedwardLipstick (3)
FrankrikeAmaury VassiliSognu (3)
ItalienRaphael GualazziMadness of Love (2)
StorbritannienBlueI Can (3)
TysklandLena Meyer-LandrutTaken by a stranger (4)
SpanienLucía PerezQue me quiten lo bailao (1)

För mig är Tysklands bidrag i år bättre än det som vann förra året. Jag gillar blippandet och de coola svängningarna i låten i kombination med Lenas speciella röst. En favorit för mig. Måste också nämna Frankrike och dess fantastiske sångare, lyssna och njut.
Vitrysslands dravel om fosterlandskärlek får mig att vilja hämta hinken.. fy och usch!

Läs även andra bloggares åsikter om Eurovision Song Contest, Inför Eurovision Song Contest, Lena Meyer-Landrut, musik, intressant?

3 svar till “ESC 2011: Inför Eurovision Song Contest 2011 del 4”

  1. Anna: Så nu har du lyssnat både på Blue och Ryssland INNAN…. det går utför… (;-)

    Tofflan: Tyskland, Tyskland, Tyskland!!

  2. oooh.. nu ser jag ju här nere att du har gett min favorit en 3:a.. Englands bidrag är min favorit än så länge.. gillar den låten riktigt mycket.. mmm.. och jaaa Jerry jag gick och lyssnade på Blue.. kunde inte hålla mig när jag såg att det va dom.. 😉

  3. Usch, jag gillar inte alls Tysklands bidrag, men har fastnat för Frankrikes! Dock är det inte alls nån schlager, jag lyssnar på låten när jag kör bil. Den är tröstande!!

Kommentarsfunktionen är stängd.