Den 3 oktober 2010 så skrev jag till Jon VossQX och tipsade om den amerikanska kampanjen It Gets Better. Fick svar dagen efter att han skulle kolla på kampanjen men som ni idag vet så hände ingenting mer. Kampanjen fortsatte i USA men i Sverige var det tyst.

Det blev varken RFSL eller QX som tog över kampanjen till Sverige utan Rädda Barnen i samarbete med TV3. I och med detta så tog bloggaren Micke Kazarnowicz i samarbete med RFSL och RFSL Ungdom initiativ till en egen kampanj med samma namn. En kampanj som mer följer det syfte som Dan Savage (grundaren i USA till It Gets Better Project) har, att den vänder sig till HBT-ungdomar som har det svårt just på grund av sin sexuella läggning.

Det blir bättre Jag kan förstå den frustration och irritation vissa känner över att Rädda Barnen “tog” namnet och nu inkluderar alla, inte bara de som har mått dåligt på grund av sin sexuella läggning. Men samtidigt så kan jag inte låta bli att förvånas över att varken RFSL eller QX agerade tidigare och drog igång en liknande kampanj i Sverige. Man faller liksom lite på eget grepp när man nu går ut och kritiserar Rädda Barnen för att de snodde kampanjnamnet. Nu får man försöka samarbeta istället och dra fördelar av detta.

Att Micke Kazarnowicz försvenskade den ursprungliga kampanjen och fick med sig RFSL gör mig väldigt glad och jag anser att HBT-rörelsen SKA ha sin egen sida och sina egna berättelser. Många har kanske inte stöd någonstans och kanske inte vågar prata om sin läggning med någon. För att växa upp med en sexuell läggning som inte följer normen, det är en väldigt kamp för många och finns det en sida att gå till för att få stöd och inspiration, det tror jag kommer att rädda liv i framtiden.

Andra ord i samma ämne:
Elin Grelsson – “Det blir bättre” borde ha handlat om HBT-ungdomar
Åsa Petersen – Lyssna! Det blir bättre
Min lilla åsikt – Rädda Barnen trampar i hbtq klaveret. Igen.
Being Micke Kazarnowicz – Rädda Barnen förringar HBT-ungdomar

Läs även andra bloggares åsikter om It Gets Better, Det blir bättre, Micke Kazarnowicz, RFSL, QX, Jon Voss, hbt, Dan Savage, homosexuell, kampanj, RFSL Ungdom, intressant?

Annonser