melodifestivalen2011

ett sätt är jag glad att melodifestivalen 2011 nu är igång. Bra länge så kände jag att detta inte är något för mig i år. Ingen lust och ingen inspiration. Men jag bestämde mig ändå för att lyssna på bidragen igår och då hände något. Inte direkt, men sakta men säkert. Nu när jag lyssnar på dem idag igen så känner jag att jag vill skriva om dem, dels för att detta är ett ganska bra startfält och dels för att detta får mig att tänka på annat än det som tynger mig just nu.

Så vi kör igen och ni som hittat hit, välkomna och kanske vissa är hos mig återigen och till er säger jag välkomna tillbaka! Nu kör vi:

Årets programledare är två till antalet. Marie Serneholt och Rickard Olsson har fått uppdraget att leda oss igenom dessa delfinaler. Som vanligt så får vi bara lyssna på cirka en minut av varje låt och det blir då svårt att ge något fullständigt omdöme, men man kan ändå höra åt vilket håll det barkar. Jag väljer att bara lyssna och inte titta på de rörliga bilder vi får se från repen.

Deltävling 1 – Luleå

1. Dilba"Try Again"
Text & musik: Niklas Pettersson, Linda Sonnvik

Detta hade jag inte väntat mig från Dilba. En medryckande poplåt som börjar väldigt lovande. Tyvärr så känns refrängen svag och hennes röst är nästan viskande i vissa partier. Men som sagt, oväntat och spännande trots allt. Betyg: ***

2. Swingfly"Me and My Drum"
Text & musik: Teron Beal, Patrik Magnusson, Johan Ramström

Hiphop i vilken form det än är har jag svårt för. Korta partier kan vara ok, men detta blir liksom bara ett messande för mig. Tung bas hjälper föga och en ok refräng ger respass direkt. Betyg: **

3. Jenny Silver"Something In Your Eyes"
Text & musik: Erik Bernholm, Thomas G:son, Henrik Sethsson

Detta har vi hört tusen gånger tidigare. Tänker Perellipop direkt. Snyggt men inte särskilt spännande. Fast jag är ganska säker på att detta går vidare, åtminstone till Andra chansen, eftersom det är en klassisk popschlagerdänga som en del faller för. Dock utan den där extra knorren. Betyg: ***

4. Jonas Matsson"On my own"
Text & musik: Peter Autio, Sari Autio Olsson

Alldeles för intetsägande och svajig sång från ena webbjokern. Fördel kanske av att den spelats tidigare på webben. Men jag känner liksom inte mycket när jag hör detta. Inte dåligt, inte bra. Betyg: **

5 Le Kid"Oh My God"
Text & musik: Märta Grauers, Anton Malmborg Hård af Segerstad, Felix Persson

Härligt sväng och dansvänligt. Gillar rösterna och sättet de framför låten på. Snygg refräng (det lilla man får höra) gör att detta för mig går direkt till Globen. Betyg: ****

6. Rasmus Viberg"Social Butterfly"
Text & musik: Amir Aly, Henrik Wikström

Arabiska toner och en intressant röst. Ett dragspel piffar upp men tyvärr så är refrängen ganska blek. Blir liksom inte så mycket av den lovande starten. Betyg: **

7. Pernilla Andersson"Desperados"
Text & musik: Pernilla Andersson

Inte min typ av musik. Tradigt och ganska anonymt rakt igenom. Det maler liksom bara på i makligt tempo, men jag tror att detta har sina fans därute. Min jumbo. Betyg: *

8 Danny Saucedo"In the Club"
Text & musik; Figge Boström, Peter Boström, Danny Saucedo

Låter så proffsigt och internationellt gångbart. Refrängen tjatar sig fast och rappen är precis lagom och sen när refrängen drar igång igen så ryser jag faktiskt och för mig indikerar det att låten är bra. Väldigt bra. För mig given i Globen. Betyg: ****

Till final: Le Kid och Danny Saucedo
Andra chansen: Dilba och Jenny Silver

Läs även andra bloggares åsikter om melodifestivalen, Dilba, Swingfly, Jenny Silver, Jonas Matsson, Le Kid, Rasmus Viberg, Pernilla Andersson, Danny Saucedo, Marie Serneholt, Rickard Olsson, Luleåschlager, musik, intressant?

Annonser