Linn fyller 18! Stort grattis!

Idag fyller Linn 18 år och blir myndig. Ett stort grattis till dig min fina dotter!

Linn 2010, 17 år Det är inte klokt vad tiden går fort. Jag minns så väl där på sjukhuset och när hon föddes. Hur rädd jag var om henne när hon låg där och var så liten, liten… kunde inte låta bli att titta på henne, om och om igen… och idag blir hon vuxen!! Alltid glad och positiv och solstrålen på dagis. Ja, jag har sagt det förr, men hon kallades för det. Många säger att hon är så lugn, trygg och harmonisk som person och det gör mig så stolt och glad.

Jag är väldigt tacksam över att jag har fått följa med henne så här långt och jag älskar min äldsta dotter så oerhört mycket. Måste ju få visa lite bilder från när hon var yngre, idag på hennes stora dag.

2003 
Linn 10 år gammal.

Du som vill, gratulera henne gärna på hennes blogg! Det tror jag gör henne glad en dag som denna.

bild01_sommar03_05 
Den här bilden älskar jag och den minns jag så väl. Vi kommer från skolavslutningen 2003 och barnen är så förväntansfulla inför sommaren! Blir så varm i hjärtat av att titta på den. Linn är 10 år gammal.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Linn år 2006, 14 år.
bild02_20071224_194
Julafton 2007, 15 år.

När man fyller 18 år så får man bland annat göra detta i Sverige:

Berättigad att på egen hand ingå civilrättsliga giltiga avtal, bland annat rörande ekonomiska överenskommelser. Ingå giftermål utan att någon annan har någonting att säga till om. Rösta i politiska val och nationella folkomröstningar. Ta körkort för bil. Köpa drycker med en alkoholhalt på över 2,25% i butik och dricka all sorts alkohol på restauranger. Köpa tobaksvaror.

När man fyller 18 år så slutar föräldrars underhållsskyldighet förutsatt att den myndige har slutat i skolan. Om inte, så fortsätter skyldigheten till försörjning tills skolutbildningen är klar, dock längst till 21 års ålder.

STORT GRATTIS PÅ DIN DAG!

Vi syns ikväll 18-åringen… (;-)

4 svar till “Linn fyller 18! Stort grattis!”

  1. Systerdyster: Tack! Jag är så stolt över dem. De är mina lärare i livet.

    Inna: Tack! Ja, det var en speciell känsla igår. Kändes stort på något vis.

    ninni: Hon har sett vad du skrivit och blev så glad.

Kommentarsfunktionen är stängd.